Aanbieding!

Thorgal: The Board Game

71,00

Bij de aankoop van dit spel verdien je 28 bonuspunten
  • Klanten geven The Mastermind 10/10
  • Gratis afhalen in Brugge
  • Voor 12u besteld, dezelfde dag nog verzonden
  • Levering in 1 - 2 werkdagen in België en Nederland
  • Veilig en zorgeloos betalen
  • Cadeautje? Laat je bordspellen inpakken!


***PRE-ORDER: RESERVEER JE EXEMPLAAR  – GESCHATTE BESCHIKBAARHEID: 2de KWARTAAL 2024 ***

Uiterste besteldatum: 11/02/2024

Meer info over onze pre-orders

Thorgal: The Board Game is een coöperatief avonturenspel met verhalenboeken voor 1-4 spelers, ontworpen door Joanna Kijanka, Jan Maurycy en Rafał Szyma. De spelers kruipen in de huid van Thorgal, zijn vrouw Aaricia, hun zoon Jolan en Kriss, een dodelijke vrouwelijke krijger, en gaan op een reeks avonturen.

Het spel bestaat uit 7 op zichzelf staande scenario’s, die elk ongeveer 90-120 minuten in beslag nemen. De scenario’s vormen geen campagne en hebben geen legacy-functies, zodat ze door verschillende speelgroepen en over een langere periode kunnen worden gespeeld.

In plaats van een spelbord heeft Thorgal: The Board Game een boek met kaarten. Elk scenario wordt gespeeld op een andere kaart met compleet verschillende avonturen, verborgen mogelijkheden en levendige personages. Spelers zijn vrij om te kiezen of ze in groep reizen of zich opsplitsen om meer gebieden tegelijk te verkennen. Ze krijgen ook side quests die hen kunnen helpen een scenario te winnen.

Daarnaast heeft Thorgal: The Board Game een verhalenboek met verhalende beschrijvingen van de ontmoetingen die de personages in elk scenario aangaan. De avonturen die in het boek worden beschreven, zijn specifiek voor elk scenario en personage, maar veel ervan zijn willekeurig binnen een scenario, wat de herspeelbaarheid vergroot en herhaald spelen mogelijk maakt. Er zijn ook Side Plots (zijplots) die spelers kunnen volgen om voordelen te behalen en extra delen van het verhaal te onthullen.

Thorgal: The Board Game heeft een sterk verhalend element, maar biedt ook een gloednieuw, uniek actieselectiemechanisme. In dit nieuwe mechanisme hebben acties verschillende effecten, afhankelijk van welke andere acties al zijn ondernomen. De spelers zullen hun strategie en de volgorde van de acties dus zorgvuldig moeten plannen.

Elk personage doet ervaring op tijdens het spel en ontwikkelt zijn vaardigheden. Door deze dynamische vooruitgang kunnen spelers zinvolle beslissingen nemen over hoe ze hun held in het spel willen ontwikkelen. Personages verzamelen grondstoffen en maken voorwerpen om te overleven in de gevaarlijke wereld van Thorgal.

Thorgal: The Board Game bordspel preview

Bekijk Thorgal: The Board Game op Boardgamegeek

Aantal spelers

Leeftijd

Speelduur

Taal