Autobahn

44,50

Uitverkocht

***PRE-ORDER: VERWACHTE BESCHIKBAARHEID IS 12/05/2023***

Meer info over onze pre-orders

Autobahn is een economisch strategiespel over de aanleg van het Duitse snelwegennet dat zich afspeelt over drie periodes, van het einde van de Tweede Wereldoorlog tot nu. Aan het einde van de tweede periode (in 1990) opent de Val van de Berlijnse muur mogelijkheden om je netwerk verder uit te breiden naar het oosten van het land.

Als directeur binnen de Bundes Autobahn Organisation ben je verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van het Duitse federale wegennet. Naast de aanleg van wegen ben je ook verantwoordelijk voor het vergemakkelijken van het goederenvervoer naar de buurlanden en de bouw van tankstations om van dit nieuwe verkeer te profiteren. Naarmate je bijdraagt aan de ontwikkeling van het netwerk, krijg je zetels in de bestuursraden van elke snelweg, waarmee je budget aan het begin van elke periode verhoogt.

In de loop van het spel zullen je bestuursleden promotie maken binnen het Bundesautobahn-gebouw, zodat ze het eind van het spel overwinningspunten opleveren.

Plan vooruit om je efficiëntie te optimaliseren: elke bijdrage die je levert bouwt je reputatie op en geeft je toegang tot nieuwe afdelingen en scoringsmogelijkheden die beter aansluiten bij de door jou gekozen weg naar de overwinning!

Autobahn bordspel preview

Bekijk Autobahn op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal

,