Beast (Kickstarter Core pledge)

74,00

Uitverkocht

Meer over onze Kickstarters

Welkom in de Northern Expanse, een plek waar de natuur nog onontgonnen, mysterieus en gevaarlijk is.
Toen de mensheid hier voor het eerst arriveerde, dacht ze een ongerept paradijs gevonden te hebben. Met overvloedige bossen, meren gevuld met vissen en koud zoet water dat uit de bergen stroomde. Maar naarmate de nederzettingen uitbreidden en de omliggende bossen dunner werden, besliste de natuur om terug te vechten. Grote wezens die bekend staan ​​als Beasts kwamen tevoorschijn. Met hun scherpe tanden, gevaarlijke klauwen en mystieke krachten bleken ze een serieuze bedreiging voor de mensen. Om de nederzettingen te beschermen schakelden ze gespecialiseerde jagers in, die de beesten moesten opsporen en doden.

In Beast het bordspel speelt één speler als het Beest. De andere spelers nemen de rol van jager op zich.

Verborgen beweging
Het Beest gebruikt richtingskaarten om over bossen, moerassen en spelonken te bewegen, waarbij het probeert om zijn spoor voor de jagers te verbergen. Wanneer een jager zich echter over een locatie beweegt waar het Beest eerder is geweest, verschijnt er een spoor. Alleen wanneer een jager een locatie zoekt of het Beest zelf een nietsvermoedend doelwit aanvalt, wordt de werkelijke positie van het Beest onthuld. Sterker nog, elke jager heeft maar één kans per ronde om te zoeken!

Asymmetrische acties
Elke actie die je in dit spel uitvoert, doe je door een kaart uit je hand te spelen. Dit betekent dat als een speler wil zoeken, aanvallen of verplaatsen, hij een kaart in zijn hand moet hebben waarmee hij dat kan. Voor elke ronde nemen zowel de jagers als het Beest deel aan een trekking voor de belangrijkste kaarten. Alle actiekaarten kunnen zowel door het Beest als door jagers worden gebruikt, dus pas op dat je jou tegenspeler geen sterke kaarten doorgeeft!

Teamwerk boven alles
Als de jagers willen winnen, moeten ze bij elke stap samenwerken. Het Beest daarentegen zal zijn of haar tegenstanders vakkundig te slim af moeten zijn. Op zichzelf zijn jagers nooit sterk genoeg om het Beest te overwinnen. Alleen wanneer ze goed communiceren, strategieën bedenken en hun acties combineren, kunnen ze het Beest neerhalen voordat het te laat is.

Beast bordspel how to play

Bekijk het spel op Kickstarter

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Speelduur

Taal