Florence

63,00

Uitverkocht

Florence is een bordspel voor 1 tot 5 spelers dat zich afspeelt in de gelijknamige stad. De spelers moeten de status van hun familie verhogen en door de stad navigeren in de nacht van een groot Carnavalsfeest om ontmoetingen te regelen met de heersende Medici boegbeelden: Cosimo, Giovanni en Contessina.

Florence is een gebiedscontrolespel in euro-stijl waarin de regio’s die je in handen wilt hebben elke ronde veranderen.  In negen ronden stuurt elke speler familieleden om feesten bij te wonen, cadeaus te geven, op te scheppen over hun prestaties, valse roddels te verspreiden en zich een weg door de menigte te banen om waardevolle tijd met de Medici te krijgen. De belangrijkste bron in Florence is tijd: Als het Carnaval in volle gang is en de straten zich vullen met feestvierders, wordt het moeilijker om door de straten te navigeren en moet je voorzichtig zijn met de acties die je doet.

Maar door ervoor te zorgen dat je familie vooraan in de rij staat en het meest besproken is (door te voldoen aan de voorwaarden van verschillende “opschep”-kaarten), verdien je waardevolle punten om de status van je familie te verhogen. Elke Medici is alleen onder de indruk van een specifieke aanpak en naarmate de nacht vordert, wordt het moeilijker om indruk op ze te maken – maar je krijgt er ook meer punten voor!

Florence bordspel playthrough

Bekijk Florence op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal