Motor City

33,50

Uitverkocht

Motor City is een strategisch rol-en-schrijfspel voor 1 – 5 spelers over het runnen van een autofabriek in de hoogtijdagen van Detroit.

In Motor City heb je twee spelersbladen, elk met meerdere gebieden. Deze gebieden worden weergegeven door circuits die je markeert als je vooruitgang boekt. Die circuits geven je bonussen en meer overwinningspunten.

Het spel duurt acht rondes. Elke ronde gooi je met gekleurde dobbelstenen op basis van het aantal spelers en plaats je ze op de velden op de blauwdruktabel op basis van waarde en kleur. Elke speler trekt om de beurt een dobbelsteen. Zodra iedereen twee keer een dobbelsteen heeft getrokken, mogen alle spelers de laatste overgebleven dobbelsteen op de blauwdruktabel gebruiken.

Na acht rondes scoor je punten voor je vooruitgang in engineering, assemblage, testing en meer. Wie de meeste punten heeft, wint.

Motor City heeft een solomodus waarin je probeert je eigen score te overtreffen tegen een controleur die dobbelstenen trekt en delen van je blad blokkeert. De moeilijkheidsgraad kan eenvoudig worden aangepast door de kleuren van de dobbelstenen te veranderen tijdens het opstellen, zonder extra regels.

Bekijk Motor City op Boardgamegeek