Tabannusi: Builders of Ur

49,99

Uitverkocht

Uiterste besteldatum was 07/11/2021

Tabannusi: Builders of Ur is een nieuw bordspel van Tascini, deze keer met als thema het oude Mesopotamië, een bakermat van de beschaving. In een tijd dat de locatie van Ur een kustgebied was, werken spelers om de Grote Stad Ur te bouwen, de districten uit te breiden en zichzelf te vestigen als machtige bouwers.

Tabannusi: Builders of Ur heeft een prachtig bord waarop de stad Ur is verdeeld in 5 regio’s, elk gebonden aan een specifieke kleurdobbelsteen. Er zijn 3 bouwdistricten, 1 tempeldistrict en 1 havendistrict.

Elke beurt activeert je werker een van deze districten. Bij het activeren van een district moet je eerst een dobbelsteen uit het district pakken. Deze dobbelsteen past bij de kleur van de wijk en heeft twee functies:

1) De dobbelsteen zelf wordt een bron van zijn kleur.
2) De waarde van de dobbelsteen bepaalt welk district je werker de volgende beurt zal activeren.

Door verschillende acties kun je je invloed in de verschillende districten vergroten, bouwplaatsen uitbreiden en ze in gebouwen veranderen om waardevolle overwinningspunten te scoren. Maar je zult ook je invloed uitoefenen in het tempeldistrict om de gunst van de koning te verdienen. In het havendistrict kun je schepen verkrijgen met belangrijke vaardigheden en voor het behalen van overwinningspunten.

Je moet je acties verstandig besteden en er altijd voor zorgen dat je de algemene timing van het spel in de gaten houdt. Op het moment dat een district wordt geen dobbelstenen meer heeft, vindt er een puntentelling plaats.

Tabannusi: Builders of Ur bordspel review

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal