Terracotta Army

57,49

Uitverkocht

De Keizer van China, Qin Shi Huang is overleden. Om hem in het hiernamaals te beschermen moet een groot leger van terracotta standbeelden worden gemaakt. Als speler krijg jij de opdracht om dit prachtige leger te bouwen.

In het bordspel Terracotta Army speel je de rol van getalenteerde ambachtslieden en kunstenaars die werken aan het bouwen van de wonderbaarlijke verzameling standbeelden. Tijdens het spel moet je grondstoffen verzamelen, arbeiders upgraden en gunsten vragen bij de adviseurs van de keizer. Je doel is om een ​​cruciale rol te spelen in het proces van het creëren van het terracotta leger; en je succes wordt gemeten in overwinningspunten. Tijdens het spel bouwen alle spelers samen aan hetzelfde leger, maar nadat de vijfde ronde van het spel voorbij is kan er maar één winnaar zijn.

Je hebt veel mogelijkheden om punten te scoren op basis van ‘domination’ en ‘presence’. Om ‘presence’ te hebben moet je ten minste één van de specifieke grondstof of het type standbeeld hebben dat op dat moment punten oplevert. ‘Domination’ bereik je door als enige het meeste te hebben van die specifieke grondstof of type standbeeld.

Aan het einde van de vijfde ronde is de speler met de meeste punten de winnaar van Terracotta Army!

Bekijk het spel op Boardgamegeek

Aantal spelers

Leeftijd

Speelduur

Taal