The Mirroring of Mary King

31,50

Uitverkocht

***PRE-ORDER: VERWACHTE BESCHIKBAARHEID IS 21/11/2022***

Meer info over onze pre-orders

The Mirroring of Mary King is een spel voor twee spelers waarin de ene persoon Mary King speelt en de andere speler de geest is van Mary’s lang overleden voorouder, een 17e-eeuwse Schotse koopvrouw met dezelfde naam. Mary bezoekt tijdens een vakantie in Edinburgh Mary King’s Close, waar haar aanwezigheid de geest van haar lang overleden voorouder aantrekt, die weer in Mary’s lichaam wil leven. De twee Mary’s gaan een strijd aan om de controle over het lichaam van de levende Mary.

Spelers gebruiken controlekaarten en machtskaarten om hun invloed uit te oefenen op de psyche van Mary King, weergegeven door 12 tegels gerangschikt in een 4 x 3 raster. Deze tegels worden tijdens het spel heen en weer gedraaid naarmate de spelers de controle nemen en verliezen.

Het spel verloopt over vijf dagen (rondes), beginnend op maandag en eindigend op vrijdag. Elke speler krijgt elke dag één beurt, waarbij de spookspeler altijd als eerste gaat. Naarmate de week vordert, raken de sterveling en de geest uitgeput en worden ze meer wanhopig: het aantal controlekaarten dat elke speler mag spelen neemt af en het aantal ideeën dat ze kunnen nastreven neemt toe. Aan het einde van hun beurt krijgen de spelers strafpunten op basis van de tegels van Mary die hun tegenstander beheert.

Een speler kan het spel onmiddellijk winnen door zijn afbeelding van Mary te voltooien met behulp van de 12 tegels, of als zijn tegenstander geen kaarten meer heeft. Als geen van beide spelers de afbeelding van Mary voor het einde van vrijdag voltooit, wordt de winnaar bepaald op basis van hun resterende kaarten en hun controle over Mary.

Bekijk The Mirroring of Mary King op Boardgamegeek

Aantal spelers

Leeftijd

Speelduur

Taal