De Dwergen van Nidavellir

32,49

Uitverkocht

De Dwergen van Nidavellir leefden millennia lang in vrede, maar in het woeste en ijzige land van het koninkrijk van Nidavellir is niets voor eeuwig. Het vergeten kwaad Fafnir, de reusachtige draak, is ontwaakt na grote ruzies in het koninkrijk. De meedogenloze draak Fafnir is op zoek naar goud, wat natuurlijk in grote hoeveelheden te vinden is in het rijk van Nidavellir. De koning heeft jou gevraagd om de bloeddorstige draak te confronteren en te verslaan. Verzamel je team van dwergen in de verschillende tavernes en bemachtig de grootste helden van het koninkrijk.

De Dwergen van Nidavellir is een spel voor 2 tot 5 spelers waar je in het dwergenkoninkrijk het kwaad probeert te verslaan. Verzamel de beste krijgers, vorm een leger en win het spel. Bied elke beurt in Nidavellir een munt op elke taverne. Kies in aflopende volgorde een personage en voeg dit personage toe aan je leger. Elke dwergklasse heeft zijn eigen manier van scoren: smid, jager, krijger, ontdekkingsreiziger en mijnwerker. Een nauwgezette rekrutering stelt je in staat een krachtige held naar je leger te trekken. Is jouw leger machtig genoeg om de draak te verslaan?

Je zult ook in staat zijn om de waarde van je gouden munten te verhogen dankzij het innovatieve “coin-building” systeem.

Inhoud doos:

118 kaarten
3 taverne borden
5 speelborden
3 edelsteen ruiltegels
6 edelstenen
60 gouden munten
4 kaartenstandaarden
1 scoreblok
spelregels

De Dwergen van Nidavellir bordspel review

Bekijk het spel op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal