Dixit: Disney Editie

35,00

Uitverkocht

Elke beurt in Dixit is een speler de verteller. Die speler kiest een van de zes kaarten in zijn of haar hand, verzint een zin op basis van de afbeelding van die kaart en zegt deze hardop zonder de kaart aan de andere spelers te laten zien. Elke andere speler kiest dan de kaart in zijn hand die het best overeenkomt met de zin en geeft de gekozen kaart aan de verteller, zonder ze aan iemand anders te tonen.

De verteller schudt zijn kaart met alle ontvangen kaarten en onthult al deze kaarten. Elke speler, behalve de verteller, raadt dan in het geheim welke kaart van de verteller is. Als niemand of iedereen de juiste kaart raadt, krijgt de verteller 0 punten en elke andere speler 2 punten. Anders krijgen de verteller en degene die het goede antwoord heeft gevonden 3 punten. Daarnaast krijgen de niet-vertellers 1 punt voor elke stem die hun kaart krijgt.

Het spel eindigt als de stapel leeg is of als een speler minstens 30 punten heeft gescoord. In beide gevallen wint de speler met de meeste punten.

Dixit: Disney Editie bevat 84 kaarten, waarbij elke kaart een van de 84 films uit de Disney of Pixar catalogus voorstelt, van Steamboat Willie tot Turning Red.

Bekijk Dixit: Disney Editie op Boardgamegeek

Aantal spelers

Leeftijd

Speelduur

Taal

,