Dixit: Odyssey

34,00

Uitverkocht

Dixit: Odyssey is een op zichzelf staand spel als een uitbreiding (Dixit: Odyssey (uitbreiding)) voor Dixit van Jean-Louis Roubira, dat in 2010 de Duitse Spiel des Jahres-prijs won.

Het spelverloop in Dixit: Odyssey komt overeen met dat van Dixit: Elke beurt is één speler de verteller. Deze speler kiest in het geheim één kaart in zijn hand en geeft vervolgens een woord of zin om deze kaart te beschrijven, maar niet al te duidelijk. Elke andere speler kiest een kaart in de hand die bij de beschrijving past en geeft deze aan de verteller. De verteller legt vervolgens de kaarten neer en alle andere spelers raden welke kaart van de verteller is. Als niemand of iedereen de kaart van de verteller raadt, krijgt de verteller 0 punten en krijgen alle spelers er 2; anders krijgen de verteller en de juiste rader(s) elk 3 punten. Daarnaast scoren spelers 1 punt voor elke stem die hun afbeelding ontvangt. Spelers nemen nieuwe kaarten en de volgende speler wordt de verteller. Als de stapel met kaarten op is, wint de speler met de meeste punten.

Dixit: Odyssey bevat 84 nieuwe kaarten, elk met een unieke afbeelding getekend door Pierô en gekleurd door Marie Cardouat, artieste van Dixit en Dixit 2. Met Dixit: Odyssey heb je genoeg componenten voor maximaal 12 spelers en heeft ook regels voor een teamspel en voor nieuwe manieren om met de kaarten te spelen.

Dixit: Odyssey bordspel review

Dixit: Odyssey bordspel prijzen & nominaties

  • 2012 Ludoteca Ideale Winner
  • 2012 JoTa Best Family Board Game Nominee
  • 2012 JoTa Best Family Board Game Audience Award
  • 2011 Guldbrikken Special Jury Prize Winner
  • 2011 Golden Geek Best Party Board Game Winner
  • 2011 Golden Geek Best Board Game Expansion Nominee

Bekijk Dixit: Odyssey op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal

,