Federation

73,00

Uitverkocht

***PRE-ORDER: GESCHATTE BESCHIKBAARHEID IS 28/02/2023***

Uiterste besteldatum was 12/02/2023

Meer info over onze pre-orders

Federation is een interactief bordspel voor 2 tot 4 spelers met een innovatieve dubbelzijdige worker placement mechanic.

Het universum is georganiseerd in vele federaties die handelen, intrigeren, ontwikkelen. Één van deze federaties, die nog niet volledig ontwikkeld is wil dat een nieuwe delegatie zich bij hen aansluit, maar jij bent niet de enige die zijn zinnen heeft gezet op lidmaatschap van deze federatie. De Federatie daagt je uit om jouw waarde te bewijzen gedurende 5 jaar. Gedurende deze 5 jaar moet je strategieën ontwikkelen, tactische zetten doen, je kansen optimaal benutten maar ook op het juiste moment allianties vormen. Uiteindelijk zal er maar één delegatie gekozen worden: die met het meeste prestige!

Federation wordt gespeeld over 5 ronden. Elke ronde is verdeeld in 2 stappen. In de eerste stap zijn de spelers één voor één aan de beurt. Elke speler speelt een Ambassador en stuurt een ruimteschip op een speciale missie. Zodra alle spelers aan de beurt zijn geweest begint de Executive Phase, waarin de spelers hun inkomen ontvangen, grote projecten financieren en wetsvoorstellen doorvoeren.

Aan het einde van de 5e ronde eindigt het spel. De speler met de meeste prestigepunten wint het spel en treedt toe tot de Federatie. Bij gelijke stand wordt de overwinning gedeeld.

Je individuele bord bestaat uit de 5 federale acties, 1 spionnenactie, enkele senaatsacties en enkele speciale senaatsacties die prestigepunten opleveren.

Federation bordspel review

Bekijk Federation op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal

,