Hansa Teutonica: Big Box (NL editie)

49,99

Uitverkocht

Het meermaals bekroonde strategiespel Hansa Teutonica is terug in een Big Box-editie, inclusief het basisspel en alle uitbreidingen.

In Hansa Teutonica proberen spelers hun positie als kooplieden in de Hanze te vergroten door op verschillende manieren prestigepunten te behalen. Ze kunnen bijvoorbeeld proberen een netwerk van telkantoren in nieuwe Hanzesteden op te zetten door een volledige handelsroute tussen twee steden te bezetten – maar voordat dat gebeurt, kunnen spelermarkeringen ook door andere spelers worden verplaatst. Spelers kunnen er ook naar streven hun handelsvaardigheden te ontwikkelen en hun vaardigheden tijdens het spel te verbeteren. Met slechts twee acties per beurt en een verscheidenheid aan betwiste kansen, is elke beurt even snel en strategisch veeleisend.

Hansa Teutonica is een zeer interactief strategiespel waarbij spelers elkaar elke beurt blokkeren en duwen, maar het geeft sluwe spelers ook de kans om geblokkeerd te worden om te keren tot een voordeel. De vele mogelijke strategieën van het spel kunnen ook worden getest en geperfectioneerd op de spelborden van de geliefde Hansa Teutonica: Britannia en Hansa Teutonica: East Expansion.

De Duitse Hanze [Latijn: Hansa Teutonica] was tijdens de middeleeuwen een samenwerkingsverband van voornamelijk kooplieden uit Noord-Duitsland. Steden die zich aansloten bij de Hanze van Kooplieden en Steden werden Hanzesteden genoemd. Het samenwerkingsverband tussen de Hanzesteden is nooit gebaseerd op een verdrag of contracten.
Het is daarom moeilijk om alle steden die tot de Hanze behoorden precies aan te geven, ook omdat belangrijk is om te weten wanneer steden zich erbij aansloten. In totaal zijn er zeker 200 steden die op enig moment direct of indirect deel uitmaakten van de Duitse Hanze.

Hansa Teutonica is een strategisch spel waarbij je enorm veel vrijheid hebt in het kiezen en gebruiken van je acties. Maak slim gebruik van je koopmannen en groothandelaren, verbeter
tijdig je eigenschappen, houd je tegenstanders voortdurend in de gaten en maak gebruik van de mogelijkheden die zich voordoen om zo prestige te verdienen. Wie deze onderdelen het beste weet te combineren, zal de meest succesvolle handelaar in de geschiedenis van de Hanze worden.

De strategische klassieker Hansa Teutonica in een nieuwe Big Box editie.

Hansa Teutonica Big Box review

Bekijk het spel op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal