Hegemony: Lead Your Class to Victory + Add-ons

115,00

Uitverkocht

***PRE-ORDER: GESCHATTE BESCHIKBAARHEID: 28/09/2023***

Uiterste besteldatum was 10/09/2023

Meer info over onze pre-orders

Hegemony is een asymmetrisch politiek-economisch bordspel voor 2-4 spelers dat je in de rol plaatst van een van de sociaaleconomische groepen in een fictieve staat: De arbeidersklasse, de middenklasse, de kapitalistische klasse en de staat zelf.

De arbeidersklasse bestuurt de arbeiders. De kapitalistische klasse bestuurt de bedrijven. De middenklasse combineert elementen van zowel de arbeidersklasse als de kapitalistische klasse. Ze heeft arbeiders die in de bedrijven van de kapitalisten kunnen werken, maar ze kan ook haar eigen, kleinere bedrijven bouwen. De staat probeert iedereen tevreden te houden door uitkeringen en subsidies te geven als dat nodig is, maar probeert ook een vast inkomen te behouden door middel van belastingen.

Hoewel de spelers hun eigen doelen hebben, worden ze allemaal beperkt door een reeks beleidsregels die de meeste van hun acties beïnvloeden, zoals belastingen, arbeidsmarkt, buitenlandse handel, enz. Stemmen over dit beleid en je invloed gebruiken om het beleid te veranderen is ook erg belangrijk. Door zorgvuldige planning, strategische acties en politieke manoeuvres zul je je best doen om de macht van je klasse te vergroten en je plannen uit te voeren. Ben jij degene die jouw klasse naar de overwinning leidt?

Hegemony is sterk gebaseerd op echte academische principes zoals sociaaldemocratie, neoliberalisme, nationalisme en globalisme en laat de spelers door middel van boeiende gameplay zien hoe ze in de echte wereld toegepast worden. Er zijn vele manieren om hegemonie te bereiken – welke ga jij kiezen?

Crisis & Control add-on

Crisis & Control biedt nieuwe uitdagingen en extra spelmodi die je bestuurlijke vaardigheden als nooit tevoren op de proef stellen! Crisisresponskaarten en alternatieve gebeurtenissen voegen meer diversiteit toe, klasse-specifieke verborgen agenda’s stimuleren nieuwe politiek-economische strategieën en met de meegeleverde Automa’s kun je alle rollen in het spel ervaren, ongeacht het aantal spelers!

Crisis & Control bevat al het gameplaymateriaal dat als stretch goals werd gegeven tijdens de Kickstarter-campagne van Hegemony.

Historical Events add-on

Duik diep in de geschiedenis van de wereld in Hegemony! Beleef de Franse, Amerikaanse of Russische Revolutie, ervaar de politiek-economische effecten van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, navigeer je natie door de wereldwijde financiële crisis en nog veel meer met de Historical Events add-on!

Het deck Historische Gebeurtenissen bestaat uit 50 unieke, nieuwe kaarten die je spellen een historisch tintje geven!

Hegemony: Lead Your Class to Victory bordspel preview

Bekijk Hegemony: Lead Your Class to Victory op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal