Hippocrates

52,49

Uitverkocht

Reis terug naar het Griekenland van 370 v.C. op het eiland Kos. Hippocrates is net overleden en dat leidt tot veel twijfel over de duurzaamheid van zijn medische activiteiten. Als één van zijn opvolgers leid je een team van artsen met als doel de behandeling van patiënten in de tempel van Asclepios, later bekend als het eerste ziekenhuis in de geschiedenis. Word de enige echte opvolger van Hippocrates en vergroot je reputatie, zodat patiënten van over de hele Middellandse Zee naar jou komen in de hoop de beste behandeling te krijgen.

Hippocrates duurt vier ronden. Elke ronde is verdeeld in vijf fasen:

1. Kalosorisma — Elke speler verwelkomt maximaal drie patiënten in hun ziekenhuis. Je moet je patiënten zorgvuldig selecteren, aangezien alle patiënten dringend hulp nodig hebben en sommige gemakkelijker te behandelen zijn dan andere. Maar zorg ervoor dat je de meest dringende gevallen eerst helpt, anders verlies je je reputatie als arts.
2. Pliromi — In deze fase vergoed je jouw ingehuurde artsen voor hun diensten.
3. Stratologisi — In deze fase proberen spelers nieuwe artsen in te huren en medicijnkits aan te schaffen. Als een speler beide behaalt, ontvangt hij een bonus.
4. Therapeia — Dit is het moment om patiënten te behandelen. Spelers moeten zorgvuldig puzzelen en de juiste patiënten aan de juiste artsen koppelen om de behandelingen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.
5. Exis — Spelers tellen hun overwinnings- en reputatiepunten en bereiden het bord voor op de volgende ronde.

Hippocrates combineert auction bidding, tegelplaatsing, resource management en meer om een ​​opwindende mix te creëren die elke speler uitdaagt om zijn patiënten het beste te behandelen en een waardige opvolger van Hippocrates te worden.

Hippocrates bordspel preview

Bekijk het spel op Boardgamegeek

 

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal