[Outlet] Panic on Wall Street

75,00

Uitverkocht

In Panic on Wall Street! kruipen 3 tot 11 spelers in de huid van freewheelende kapitalisten die hun concurrenten de loef af wil steken en hun plaats als grootindustrieel wil verdienen.

De spelers zijn verdeeld in managers en investeerders. Je doel is om meer geld te verdienen dan elke andere manager (als je een manager bent) of meer geld dan elke andere investeerder (als je een investeerder bent) aan het einde van de vijfde ronde.

Elke ronde onderhandelen managers en investeerders met elkaar in een lawaaierige, twee minuten durende free-for-all om een aankoopprijs vast te stellen voor aandelen in de bedrijven van de managers. Investeerders incasseren vervolgens inkomsten uit de aandelen die ze hebben gekocht, maar niet voordat een worp met de dobbelstenen (soms drastische) veranderingen in de economie teweegbrengt, met grote gevolgen voor de balans van elke speler. Managers innen wat ze tegoed hebben van investeerders, betalen vergoedingen voor elk van hun bedrijven en kopen nieuwe bedrijven op een veiling.

Na vijf speelrondes (5 maanden) worden de manager en de investeerder die het meeste geld hebben tot overwinnaars uitgeroepen, de onbetwiste meesters van de handel.

Paniek op Wall Street! is de nieuwe editie van Masters of Commerce.

Bekijk Panic on Wall Street op Boardgamegeek