[Outlet] Tuchulcha

15,00

Slechts 1 resterend op voorraad

Bij de aankoop van dit spel verdien je 6 bonuspunten
  • Klanten geven The Mastermind 10/10
  • Gratis afhalen in Brugge
  • Voor 12u besteld, dezelfde dag nog verzonden
  • Levering in 1 - 2 werkdagen in België en Nederland
  • Veilig en zorgeloos betalen
  • Cadeautje? Laat je bordspellen inpakken!


Tuchulcha is een bordspel voor 2 tot 4 spelers met als thema het zuiveringsritueel van het oude Etruskische volk, rond de 6e eeuw voor Christus. Elke speler vertegenwoordigt een andere tempel, trouw aan de godheden Achvizr, Alpan, Leinth en Thalna. Op de dag van Tagete bewandelen de Etruskische Haruspexen (priesters) het pad van zuivering, op weg naar het Velthumena-altaar.

Elke speler heeft 8 pionnen die “Haruspexen” in hun kleur voorstellen. Elke speler probeert zijn priesters langs het pad van zuivering te bewegen van hun thuistempel naar het altaar in het midden van het bord. Eén speler kan ook het pad van de duisternis kiezen en zichzelf toewijden aan de godheid “Tuchulcha” met als doel alle rivaliserende priesters uit te schakelen. Deze rol is alleen beschikbaar in spellen met 3 en 4 spelers. Als een speler dit pad kiest, kan een andere speler zichzelf toewijden aan “Lasa Vecuvia” met een andere set krachten. Het doel van deze speler is om zijn priesters te verplaatsen naar de “doorgangen” op het pad en 4 zegels te plaatsen om het spel te winnen. Deze rol is alleen beschikbaar in spellen met 4 spelers.

Een spelers wint als hij of zij aan het einde van het spel de meeste priesters op het altaar in het midden heeft staan. Als een speler de kracht van Tuchulcha kiest, wint hij door alle andere priesters uit te schakelen en verliest hij als een priester het altaar betreedt. Een speler die de kracht van Lasa Vecuvia kiest, wint alleen door alle 4 de zegels te plaatsen.

Bekijk Tuchulcha op Boardgamegeek