[Outlet] Vasco da Gama

40,00

Slechts 1 resterend op voorraad

Bij de aankoop van dit spel verdien je 16 bonuspunten
  • Klanten geven The Mastermind 10/10
  • Gratis afhalen in Brugge
  • Voor 12u besteld, dezelfde dag nog verzonden
  • Levering in 1 - 2 werkdagen in België en Nederland
  • Veilig en zorgeloos betalen
  • Cadeautje? Laat je bordspellen inpakken!


In Vasco da Gama nemen 2 tot 4 spelers de rol van rijke reders die onder de bescherming van Vasco da Gama prestige en rijkdom willen verwerven.
Om te slagen in de onderneming moeten ze het geld en de acties die tot hun beschikking staan beheren om kapiteins in te huren, bemanning te werven, schepen te bouwen, ze te water te laten en ze naar de havens van Natal, Terra de Boa Gente, Mozambique, Malindi, Mombasa en Calicut te sturen.

Voor elk schip dat wordt gestuurd, ontvangen spelers een onmiddellijke beloning en krijgen ze prestige (overwinningspunten). Hoe verder het schip wordt gestuurd, hoe lager de beloning, maar hoe hoger de overwinningsscore die de speler zal verdienen. Schepen in havens die “compleet” zijn aan het einde van de ronde (d.w.z. bereikt door een bepaald aantal schepen) verdienen nog meer overwinningspunten voor hun eigenaars en gaan dan, onder bepaalde voorwaarden, door naar de volgende haven. Dit creëert de mogelijkheid om opnieuw overwinningspunten te verdienen in de volgende rondes.

Tijdens elke ronde ondernemen de spelers acties op verschillende gebieden (navigatie, rekruteren of projecten of personages kopen). Planning is van cruciaal belang: het recht om een actie uit te voeren kan gratis of tegen betaling zijn. Hoe eerder een speler van plan is om een actie te ondernemen, hoe groter de kans dat hij ervoor moet betalen. Spelers moeten zich afvragen of en hoeveel ze bereid zijn te betalen voor het recht om als eerste te handelen in een bepaald gebied.

Vasco da Gama zal zelf beslissen wat de eerste gratis actie is voor elke ronde. Hij zal ook sommige spelers helpen door wat geld beschikbaar te stellen.

Deze grote maritieme onderneming wekt de interesse van 4 invloedrijke Personages. Zij willen een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van de nieuwe handelsroute en zullen hun gunsten gratis aanbieden aan de spelers. Francisco Alvares (De Priester) stelt een aantal Missionarissen beschikbaar die als bemanningsleden kunnen worden ingezet, Girolamo Sernigi (De Koopman) zorgt ervoor dat er schepen worden gebouwd en bemand, Bartolomeu Dias (De Leider) zorgt voor een verhoogd initiatief en extra overwinningspunten, en Manuel de 1e (De Koning) staat de Spelers toe een extra actie uit te voeren in naam van het Portugese Koninkrijk.

De winnaar is de speler met de hoogste score aan het einde van het spel.

Vasco Da Gama bordspel review

Bekijk Vasco da Gama op Boardgamegeek