Pioneer Rails (retail editie)

25,50

Uitverkocht

***PRE-ORDER: RESERVEER JE EXEMPLAAR  – GESCHATTE BESCHIKBAARHEID: 28/11/2023***

Uiterste besteldatum is 12/11/2023

Meer info over onze pre-orders

In Pioneer Rails vertegenwoordig je een spoorwegeigenaar die de kans heeft gezien om zijn/haar rijk uit te breiden over het nieuwe land van de grens. Je neemt het op tegen andere spoorwegeigenaren om je spoorlijn zo goed mogelijk te plannen. Tegelijk probeer je om steden op het spoor aan te sluiten en aan de eisen van de lokale bevolking te voldoen.

In dit flip-and-write spel gebruik je pokerkaarten om je spoor uit te breiden en tegelijkertijd een pokerhand op te bouwen. Elke beurt kies je een van de open kaarten. De kleur van de kaart helpt je om je spoorlijn uit te breiden en je aan te sluiten op nieuwe steden en omliggende gebieden. Als je verbinding maakt met een stad, krijg je de mogelijkheid om een eenmalige bonus te doen. Als je een gebied omringt met je sporen, scoor je punten. De waarde van de kaart wordt toegevoegd aan je pokerhand, waarvoor je aan het eind van de ronde extra punten scoort.

Elk spel heeft ook drie gemeenschappelijke doelen, waardoor je wordt gestimuleerd om in verschillende richtingen te bouwen.

Het omringen van gebieden om punten te scoren geeft Pioneer Rails een bevredigend “puzzelachtig” gevoel aan het spel.

Pioneer Rails bordspel review

Bekijk Pioneer Rails op Boardgamegeek

Aantal spelers

Leeftijd

Speelduur

Taal