Root

54,99

Uitverkocht

Root is een fantastisch spel vol avontuur en oorlog waarin 2 tot 4 spelers strijden om de controle over het bos.

De snode Marquise the Cat heeft het grote bos veroverd, met de bedoeling haar rijkdom te oogsten. Tijdens haar heerschappij hebben de vele wezens van het bos zich verenigd. Deze Alliantie zal proberen zijn middelen te versterken en de regel van de Cats te ondermijnen. Bij deze poging kan de Alliantie de hulp inroepen van de zwervende Vagebonden die zich over de gevaarlijkere bospaden kunnen bewegen. Hoewel sommigen misschien sympathiseren met de hoop en dromen van de Alliantie, zijn deze zwervers oud genoeg om zich de grote roofvogels te herinneren die ooit de bossen beheersten.

Ondertussen heeft aan de rand van de regio het trotse, kibbelende Eyrie een nieuwe commandant gevonden waarvan ze hopen dat hij hun factie zal leiden om hun oude geboorterecht te hervatten. Het toneel is klaar voor een wedstrijd die het lot van het grote bos zal beslissen. Het is aan de spelers om te beslissen welke groep uiteindelijk wortel schiet.

Root vertegenwoordigt de volgende stap in onze ontwikkeling van asymmetrisch ontwerp. Elke speler heeft in Root unieke mogelijkheden en een andere overwinningsvoorwaarde. Nu, met behulp van prachtige, multifunctionele kaarten, is een echt asymmetrisch ontwerp nog nooit zo toegankelijk geweest.

De Cats spelen een spelletje motorbouw en logistiek terwijl ze proberen de uitgestrekte wildernis te bewaken. Door hout te verzamelen, kunnen ze werkplaatsen, houtzagerijen en kazernes produceren. Ze winnen door nieuwe gebouwen en ambachten te bouwen.

De Eyrie verzamelt hun haviken om het bos terug te nemen. Ze moeten zoveel mogelijk territorium veroveren en slaapplaatsen bouwen voordat ze weer in elkaar storten in gekibbel.

De Alliantie verbergt zich in de schaduw, rekruteert troepen en broedt samenzweringen uit. Ze beginnen langzaam en bouwen op naar een dramatische aanwezigheid in de late game, maar alleen als ze erin slagen de andere spelers onder controle te houden.

Ondertussen speelt de Vagebond alle kanten van het conflict voor eigen gewin, terwijl ze een mysterieuze zoektocht verbergen. Verken het bord, vecht tegen andere facties en werk eraan om je verborgen doel te bereiken.

In Root bepalen spelers het verhaal, en de verschillen tussen elke rol zorgen voor een ongeëvenaard niveau van interactie en herspeelbaarheid. Leder Games nodigt jou en je gezin uit om de fantastische wereld van Root te ontdekken!

Root bordspel review

Root bordspel prijzen & nominaties

2020 Gra Roku Advanced Game of the Year Nominee
2020 As d’Or – Jeu de l’Année Expert Nominee
2019 UK Games Expo Best Board Game (Strategic Style) People’s Choice Winner
2019 UK Games Expo Best Board Game (Strategic Style) Judges Award Winner
2019 Tric Trac Nominee
2019 SXSW Tabletop Game of the Year Winner
2019 SXSW Best Crowdfunded Game of the Year Nominee
2019 Scelto dai Goblin Winner
2019 Origins Awards Best Board Game Nominee
2019 Juego del Año Recommended
2019 Jogo do Ano Winner
2019 International Gamers Award – General Strategy: Multi-player Winner
2019 Goblin Magnifico Winner
2019 Dragon Awards Best Science Fiction or Fantasy Board Game Nominee
2018 The Golden Elephant Award Finalist
2018 Meeples’ Choice Nominee
2018 Golden Geek Most Innovative Board Game Winner
2018 Golden Geek Board Game of the Year Winner
2018 Golden Geek Best Thematic Board Game Winner
2018 Golden Geek Best Strategy Board Game Nominee
2018 Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation Winner
2018 Cardboard Republic Striker Laurel Winner
2018 Board Game Quest Awards Game of the Year Winner
2018 Board Game Quest Awards Best Tactical/Combat Game Nominee
2018 Board Game Quest Awards Best Game from a Small Publisher Nominee

Bekijk het spel op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal