Rovers van de Noordzee

37,49

Uitverkocht

Rovers van de Noordzee speelt zich af in het tijdperk van de Vikingen. De spelers zijn krijgers die indruk proberen te maken op de hoofdman door argeloze nederzettingen te overvallen. Er is roem te behalen in de strijd, zelfs al val je in de handen van de Walkuren! Stel een bemanning samen, sla voorraden in en reis naar het noorden om nederzettingen te plunderen. Maak daarbij goud, ijzer en vee buit. Verzamel je krijgers, het is tijd om te gaan plunderen!

Om indruk te maken op de Chieftain, heb je overwinningspunten (VP’s) nodig. Die krijg je door nederzettingen te plunderen, buit mee te nemen en offers te brengen aan de Chieftain. Hoe je jouw buit gebruikt is ook van vitaal belang voor je succes. Spelers spelen om de beurt met de klok mee. Tijdens je beurt plaats je een arbeider en voer je zijn actie uit, dan pak je een andere arbeider op en voer je zijn actie uit. In grote lijnen vallen die acties in een van de volgende twee categorieën:

Werken: een goede bemanning en voldoende proviand zijn essentieel voor succesvolle overvallen. Dus voordat spelers overvallen doen moeten ze wat werken om hun bemanning voor te bereiden en voorraden te verzamelen. Dit gebeurt allemaal in het dorp onderaan het spelbord, met acht gebouwen die verschillende acties bieden. Je moet eerst je arbeider in een beschikbaar gebouw plaatsen waar geen andere arbeider aanwezig is, en dan een andere arbeider uit een ander gebouw oppikken.

Overvallen: zodra spelers genoeg bemanning hebben ingehuurd en proviand hebben verzameld, kun je ervoor kiezen om tijdens je beurt te plunderen. Om een ​​nederzetting te overvallen – of het nu een haven, buitenpost, klooster of fort is – moet je aan drie vereisten voldoen: een voldoende grote bemanning hebben, voldoende proviand hebben (samen met goud voor kloosters en forten, en een arbeider van de juiste kleur hebben. Overvallen biedt verschillende manieren om te scoren, zoals militaire kracht, buit en Walkuren.

Rovers van de Noordzee eindigt wanneer er nog maar één fortoverval overblijft, alle Walkuren verwijderd zijn of alle offers gebracht zijn, waarna spelers hun scores optellen.

Rovers van de Noordzee review

Rovers van de Noordzee prijzen en nominaties

  • 2019 Nederlandse Spellenprijs Best Expert Game Winner
  • 2019 Gouden Ludo Best Family Game Winner
  • 2018 Origins Awards Best Board Game Nominee
  • 2018 Mensa Select Winner
  • 2017 Tric Trac Nominee
  • 2017 Swiss Gamers Award Nominee
  • 2017 Kennerspiel des Jahres Nominee

Bekijk het spel op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal