Space Station Phoenix

70,00

Uitverkocht

Space Station Phoenix is een bordspel voor 2 tot 4 spelers dat zich afspeelt in de verre toekomst. De Galactic Council heeft net de Melkweg ontdekt en denkt eraan om hiernaar uit te breiden. De spelers nemen de rol van vertegenwoordigers van de Galactic Council aan. Ze worden naar de Melkweg gestuurd om ruimtestations te bouwen en de Aarde te observeren om daarna met de mensheid te communiceren.

Spelers beginnen het spel met negen ruimteschepen en een ruimtestation. Deze schepen gebruik je om grondstoffen te verzamelen, de nabijgelegen planeten te verkennen en ruimtestations te bouwen. De beurten zijn snel en eenvoudig; ofwel onderneem je een actie met je ruimteschip ofwel verzamel je grondstoffen.

In meeste andere bordspellen beginnen de spelers met een kleine engine die ze moeten opbouwen tot een grotere. In Space Station Phoenix werkt het omgekeerd: de spelers beginnen de spelers met de hoogste productie die ze kunnen hebben en gaan ze dan stap voor stap afbreken. Naarmate het spel vordert worden je acties efficiënter, maar het aantal manieren om die acties uit te voeren neemt af.

Space Station Phoenix heeft een hoge herspeelbaarheid met miljoenen mogelijke startposities en combinaties van ruimteschepen.

Bekijk Space Station Phoenix op Boardgamegeek

Aantal spelers

Leeftijd

Speelduur

Taal