Aanbieding!

Tang Garden

Original price was: €52,50.Current price is: €39,00.

Slechts 2 resterend op voorraad

Bij de aankoop van dit spel verdien je 16 bonuspunten
  • Klanten geven The Mastermind 10/10
  • Gratis afhalen in Brugge
  • Voor 12u besteld, dezelfde dag nog verzonden
  • Levering in 1 - 2 werkdagen in België en Nederland
  • Veilig en zorgeloos betalen
  • Cadeautje? Laat je bordspellen inpakken!


De Tang dynastie wordt gezien als de eerste Gouden Era van de klassieke en iconische Chinese tuinen. Keizer Xuanzong liet de prachtige tuinen bouwen als een homage aan het Leven zelf. In Tang Garden nemen de spelers elk de rol van tuinarchitect en krijgen ze de eervolle taak om de meest ongelooflijke tuin te designen, rekening houdend met een balans van de natuurelementen.

Tang Garden is een zen-achtig spel dat je meeneemt naar de eerste Gouden Era van China, waar spelers geleidelijk een tuin zullen bouwen door het landschap te creëren en te plaatsen en hun visie te projecteren door middel van verticale panorama’s. Tijdens de bouw zullen Chinese edellieden de tuin bezoeken om de omgeving te bewonderen.

Spelers voeren om de beurt één van de twee beschikbare acties in het spel uit:

1) Plaats tegels en match de elementen om je persoonlijke natuurbalans te vergroten en meer bezoekers te ontgrendelen.

Door de natuurelementen op je spelersbord in balans te brengen, zal je tuin meer bezoekers aantrekken. Bij elke beurt moet je, als de elementen in je tuin in evenwicht zijn, een beschikbaar personage kiezen en beslissen welke van de personages in de tuin zal worden geplaatst. De andere personages houdt je bij om hun eigenschap te blijven gebruiken.

2) Trek decoratiekaarten en plaats er één op het bord om prestige te krijgen door verzamelingen te voltooien.

Spelers trekken een aantal kaarten op basis van de situatie op het bord en kiezen er één om te behouden. Spelers moeten dan de gekozen decoratie op een van de beschikbare plekken in de tuin plaatsen, waardoor een uniek en naadloos scenario ontstaat dat nooit meer hetzelfde zal zijn.

Door tijdens het spel tegels op speciale delen van het bord te plaatsen kun je een panoramategel plaatsen. Panoramategels zijn een nieuw element dat een oneindig perspectief toevoegt voor de bezoekers. Zowel kleine als grote panorama’s worden loodrecht op het bord geplaatst door deze aan het bordinzetstuk te bevestigen. Ze vormen een naadloos uiterlijk aan de vier zijden van het bord. De panorama’s geven aan het einde van het spel prestigepunten op basis van wat je bezoekers zien en leuk vinden.

Aan het einde van het spel is de speler met het meeste prestige de winnaar.

Tang Garden bordspel review

Tang Garden prijzen en nominaties

  • 2021 Graf Ludo Best Family Game Graphics Nominee
  • 2020 Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation Nominee

Bekijk het spel op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal