Brass Birmingham (NL)

61,50

Uitverkocht

***PRE-ORDER: GESCHATTE BESCHIKBAARHEID: 13/05/2024 ***

Uiterste besteldatum: 12/05/2024

Meer info over onze pre-orders

Dit bekende topspel krijgt een Nederlandstalige versie!

Brass: Birmingham vertelt het verhaal van concurrerende ondernemers tijdens de industriële revolutie in Engeland, tussen 1770-1870. Brass: Birmingham is een zwaar, economisch bordspel voor 2 tot 4 spelers. Breid je imperium uit door kanalen en sporen aan te leggen en door verschillende industrieën te bouwen en te ontwikkelen, zoals kolenmijnen, ijzerfabrieken en brouwerijen.

De bedrieglijk eenvoudige regels creëren interessante speldynamieken. In tegenstelling tot zijn voorganger heeft Brass: Birmingham een dynamische bordopzet, waardoor elk spel zich bij elk spel anders ontwikkelt.

Brass Birmingham wordt gespeeld in 2 tijdperken: het kanaaltijdperk en het spoortijdperk. Net als in de industriële revolutie, maak je aan het begin van het spel verbindingen via kanalen. In het tweede tijdperk zijn er spoorwegen beschikbaar en kun je je netwerk uitbreiden via het spoor. In beide tijdperken bouw en ontwikkel je verschillende industrieën, verhandel je goederen, ontvang je inkomen en probeer je de meeste punten te verdienen!

Als je in het verleden Brass: Lancashire hebt gespeeld, is het leren spelen van Birmingham een fluitje van een cent omdat het grotendeels dezelfde spelregels gebruikt. Maar Brass: Birmingham creëert een geheel nieuwe en unieke ervaring ten opzichte van zijn voorganger met nieuwe mechanieken, nieuwe industrieën en nieuwe strategieën die op je liggen te wachten om ontdekt te worden.

Brass: Birmingham bordspel review

Bekijk Brass Birmingham op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal