Stroganov

44,99

Uitverkocht

Uiterste besteldatum was 07/09

In de 16e Eeuw begon Rusland naar het oosten uit te breiden om de vlaktes van Siberia te ontwikkelen. Deze gebeurtenis is in de geschiedenis nauw verbonden met de naam “Stroganov”.

In het bordspel Stroganov proberen de spelers om de beste dierenvachten te verzamelen om zo hun faam en rijkdom te vergroten terwijl ze de Siberische vlaktes doorkruisen. Vanaf het begin van de lente tot het einde van de herfst reizen ze door Siberië. Elke winter keren de spelers terug naar Tyumen om zich voor te bereiden op het nieuwe jaar. Na vier jaren (rondes) wint de speler die de meeste overwinningspunten heeft verzameld.

Elke ronde bewegen de spelers zich oostwaarts over het landschap. Dit doen ze te voet of ze kunnen paarden inzetten om verder te reizen. Daarna mogen ze hun basisactie doen, zoals handelen of vachten verzamelen. Ten slotte mogen de spelers ook een gevorderde actie doen zoals een dorp bezoeken, een slaapzaal (yurt) opzetten, een Tsar’s Wish kaart nemen, een jachthut opzetten of een landschap kopen. Al deze acties – gecombineerd met ontdekken en verhalen vertellen – leveren de spelers overwinningspunten op aan het einde van het spel.

Stroganov bordspel review

Bekijk het spel op Boardgamegeek

 

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal