The Castles of Burgundy

44,99

Uitverkocht

The Castles of Burgundy speelt zich af in Bourgondië, in het Middeleeuwse Frankrijk. Elke speler speelt een aristocraat die oorspronkelijk een klein prinsdom bestuurt. Al spelend proberen ze nederzettingen en machtige kastelen te bouwen, langs de rivier te handelen, zilver te mijnen en de kennis van reizigers te gebruiken.

The Castles of Burgundy wordt gespeeld in vijf fasen, elk bestaande uit vijf ronden. Elke fase begint met het vullen van het spelbord met nederzettingstegels en goederentegels. Aan het begin van elke ronde gooien alle spelers hun twee dobbelstenen en de speler die momenteel als eerste aan de beurt is, gooit een dobbelsteen voor het plaatsen van goederen. Een goederentegel wordt beschikbaar gesteld op het speelbord volgens de worp van de goederendobbelsteen. Tijdens elke ronde zijn spelers aan de beurt in de huidige beurtvolgorde. Tijdens zijn beurt mag een speler twee van de vier mogelijke soorten acties uitvoeren.

Het spel eindigt wanneer de laatste speler zijn beurt van de vijfde ronde van de vijfde fase voltooit. Overwinningspunten worden toegekend voor ongebruikt geld en arbeiders en voor niet-geleverde goederen. Bonusoverwinningspunten van bepaalde nederzettingstegels worden aan het einde van het spel toegekend. De speler met de meeste overwinningspunten wint.

Deze 2020-editie van The Castles of Burgundy bevat acht uitbreidingen, waarvan zeven eerder werden uitgebracht als promotie-items en één nieuw voor deze release.

The Castles of Burgundy bordspel review

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal

, , , , ,