The King’s Dilemma

86,00

Slechts 1 resterend op voorraad

Bij de aankoop van dit spel verdien je 34 bonuspunten
  • Klanten geven The Mastermind 10/10
  • Gratis afhalen in Brugge
  • Voor 12u besteld, dezelfde dag nog verzonden
  • Levering in 1 - 2 werkdagen in België en Nederland
  • Veilig en zorgeloos betalen
  • Cadeautje? Laat je bordspellen inpakken!


The King’s Dilemma is een interactief, verhalend bordspel voor 3 tot 5 spelers. The King’s Dilemma bevat met legacy-elementen, met verschillende vertakkende verhaallijnen die leiden tot vele mogelijke eindes en een evoluerende stapel gebeurteniskaarten. Spelers vertegenwoordigen de verschillende huizen die samen het Koninkrijk Ankist leiden.

Elke ronde trek je een kaart van de “Dilemma deck”. Elke kaart stelt een probleem dat de Raad in naam van de Koning moet oplossen. Als leden van de Raad van de koning bepalen de spelers hoe het verhaal verloopt en hebben ze het lot van het koninkrijk in handen. Elk Dilemma gebeurt maar één keer: je discussieert en onderhandelt met de andere spelers, waarna je uiteindelijk een keuze maakt, die de uitkomst bepaalt, het verhaal van het spel verderzet en mogelijk meer gebeurtenissen ontgrendelt.

De spelers moeten het Koninkrijk samen draaiende houden, maar ze moeten tegelijkertijd ook de macht van hun eigen Huis vergroten. Deze machtsstrijd kan het Koninkrijk in oorlog, hongersnood of rebellie storten, of het kan zorgen voor een welvarend Koninkrijk. Het hangt allemaal af van de keuzes die gemaakt worden. Elke beslissing heeft gevolgen, en wat goed is voor het Koninkrijk als geheel kan nadelig zijn voor je Huis…

Zal je handelen in naam van het Koninkrijk, of denk je alleen aan jezelf?

The King’s Dilemma bordspel review

Bekijk The King’s Dilemma op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal