Ticket to Ride: San Francisco

25,00

Uitverkocht

***PRE-ORDER: RESERVEER JE EXEMPLAAR  – VERWACHTE BESCHIKBAARHEID IS 24/08/2022***

Uiterste besteldatum is 26/05/2022

Meer info over onze pre-orders

Met veel souvenirs op zak kijk je heel relaxed rond vanuit de kabeltram. Het zonlicht glinstert door de mist die rondom Alcatraz en de Golden Gate hangt. San Francisco is dé gouden stad!

In dit snelle Ticket to Ride spel racen 2 tot 4 spelers tegen elkaar om de meest iconische locaties van San Francisco te bezoeken en souvenirs te verzamelen. Dankzij het eenvoudige spelverloop is deze stand-alone versie van Ticket to Ride zowel leuk voor beginnende als gevorderde spelers. Een spelletje Ticket to Ride: San Francisco duurt ongeveer 15 minuten!

Ticket to Ride: San Francisco biedt de bekende gameplay van de Ticket to Ride-serie – maar dan op een kaart van San Francisco uit de jaren 60.

Elke speler begint met een voorraad van 20 kabeltrams, twee transportkaarten in de hand en 1 of 2 bestemmingskaarten die locaties in San Francisco aangeven. Als het jouw beurt is heb je verschillende mogelijkheden:

  • je trekt ofwel twee transportkaarten van de stapel of van de vijf openliggende kaarten (of je neemt één openliggende veerboot, die telt als joker voor alle zes de kleuren)
  • je claimt een route op het bord door kaarten af te leggen die overeenkomen met de kleur van die route (een grijze route kan je met eender welke kleur claimen, hoewel je voor sommige routes een veerboot nodig zal hebben)
  • je trekt twee bestemmingskaarten en houdt er minstens ééntje bij

Wanneer je een route claimt die aansluit op een souvenirlocatie, zoals Lombard Street, de Embarcadero of de Golden Gate Bridge, neem je een toeristenfiche van die locatie.

Wanneer een speler aan het einde van een beurt twee of minder kabeltrams op voorraad heeft, dan krijgt elke speler – inclusief de speler met 2 of minder kabeltrams – nog één laatste beurt. Spelers tellen vervolgens hun punten op en scoren punten voor (1) de routes die ze tijdens het spel hebben geclaimd, (2) de bestemmingstickets die ze hebben voltooid en de toeristenfiches die ze hebben verzameld, waarbij een volledige set van zeven fiches 12 punten waard is

Je krijgt nog minpunten voor onvoltooide bestemmingstickets, daarna is de speler met de hoogste score de winnaar van Ticket to Ride: San Francisco!

Bekijk het spel op Boardgamegeek

Aantal spelers

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal