Tiletum

50,00

Uitverkocht

In het bordspel Tiletum kruipen 1 tot 4 spelers in de huid van rijke kooplieden die in de Gouden Eeuw van de Renaissance door Europa reizen.

Je reist naar verschillende belangrijke Europese steden, van Vlaanderen tot Venetië. In elke stad probeer je handelscontracten te verwerven en wapenschilden te verzamelen. Je moet de nodige grondstoffen verzamelen om de contracten uit te voeren, investeren in de bouw van monumentale kathedralen, in de gunst komen bij de adellijke families en deelnemen aan belangrijke beurzen. Verwelkom belangrijke figuren in je entourage en maak gebruik van hun diensten om de beroemdste koopman van de Renaissance te worden!

Tiletum is een dobbelsteenmanagementspel waarin je twee dingen kan doen met je dobbelstenen: grondstoffen verkrijgen en acties uitvoeren. Elke ronde wordt er een bepaald aantal dobbelstenen gegooid. Tijdens je beurt kies je een dobbelsteen om grondstoffen te krijgen gelijk aan de waarde van de dobbelsteen. Vervolgens voer je de bijbehorende actie uit. De kracht van de actie is omgekeerd evenredig met de waarde van de dobbelsteen, dus hoe minder grondstoffen je wint, hoe krachtiger de acties die je onderneemt en vice versa.

Tiletum bordspel preview

Bekijk Tiletum op Boardgamegeek

Aantal spelers

Leeftijd

Taal