Zapotec

42,49

Uitverkocht

In het bordspel van Zapotec bouw je tempels, korenvelden en dorpen in de drie valleien rond de hoofdstad om middelen te genereren die nodig zijn voor het bouwen van piramides, het brengen van offers aan de goden en het uitvoeren van rituelen.

Elke ronde kiezen de spelers tegelijkertijd een kaart uit hun hand. met die kaart bepalen ze de grondstoffen die ze verzamelen en de volgorde van de beurten. Vervolgens zijn de spelers één voor één aan de beurt en besteden ze hun grondstoffen voor allerlei zaken: om nieuwe huizen te bouwen, toegang te krijgen tot speciale vaardigheden, offers te brengen aan de goden en piramides te bouwen. De gespeelde actiekaart bepaalt drie belangrijke aspecten van de beurt van elke speler:

  • De grondstof bovenaan de kaart bepaalt de rij of kolom die op het bronnenraster moet worden geactiveerd om inkomsten te verzamelen.
  • Het pictogram in het midden van de kaart komt overeen met een van de negen eigenschappen van de bouwvakken op het spelbord (een van de drie gebouwtypen, een van de drie regio’s of een van de drie terreintypen). Tijdens hun beurt mogen spelers alleen bouwen op velden die overeenkomen met dat pictogram.
  • Het nummer onderaan de kaart bepaalt de beurtvolgorde voor de ronde waarin de kaart wordt gespeeld.

Aan het einde van de ronde trekken de spelers nieuwe kaarten uit de gezamenlijke stapel, waarbij de overgebleven kaart de scorebonuskaart wordt voor de volgende ronde.

Na vijf ronden scoren de spelers punten voor piramides, voor hun positie op het offerspoor en voor hun rituele kaarten. De speler met de meeste overwinningspunten wint.

Zapotec bordspel review

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal