Beyond the Sun

63,00

Uitverkocht

Beyond the Sun is een bordspel voor 2 tot 4 spelers waarin de spelers collectief beslissen over de technologische vooruitgang van de mensheid aan het begin van het ruimtetijdperk, terwijl ze tegen elkaar strijden om de leider te worden in economische ontwikkeling, wetenschap en galactische invloed.

Het spel wordt gespeeld totdat een aantal prestaties aan het einde van het spel collectief zijn opgeëist door de spelers. De winnaar is de speler met de meeste overwinningspunten. Die verdien je door het onderzoeken van technologieën, het verbeteren van je economie, het controleren en koloniseren van stelsels en het voltooien van verschillende prestaties en gebeurtenissen tijdens het spel.

Terwijl de spelers acties uitvoeren, onderzoeken ze nieuwe technologieën in vier niveaus. Elke technologie is een van de vier soorten (wetenschappelijk, economisch, militair, commercieel), en technologieën van een hoger niveau moeten overeenkomen met één van de soorten technologie die ertoe leiden. Spelers creëren dus hun eigen technologieboom in elk spel en gebruiken deze acties om hun militaire kracht te vergroten, om naar verschillende bewoonbare exoplanetaire systemen te springen, om die systemen te koloniseren, om hun grondstofproductie te verhogen, om androïde technologie te ontwikkelen die groei zonder bevolking mogelijk maakt, en nog veel meer!

Beyond the Sun bordspel review

Beyond the Sun bordspel prijzen & nominaties

  • 2021 International Gamers Award Multi-player Nominee
  • 2021 Goblin Magnifico Nominee
  • 2021 Bulgarian Board Game Awards Expert Game of the Year Nominee
  • 2020 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee
  • 2020 Golden Geek Medium Game of the Year Nominee
  • 2020 Cardboard Republic Architect Laurel Nominee

Bekijk Beyond the Sun op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal