Beyond the Sun

74,49

Uitverkocht

Uiterste besteldatum was 07/05

Beyond the Sun is een ruimtebevolking-spel  waarin de spelers samen beslissen over de technologische vooruitgang van de mensheid aan de start van de Tijd van de Ruimtevaart, terwijl ze met elkaar concurreren om de leider te worden in economische ontwikkeling, wetenschappen en galactische macht. Het spel duurt totdat alle prestaties geclaimd zijn door de spelers. De winnaar is de speler met de meeste overwinningspunten. Die kan je verdienen door technologieën te ontwikkelen, je economie te verbeteren, kolonies uit te sturen en de verschillende prestaties te behalen.

Tijdens je beurt verplaats je jouw actie-pion naar een lege plaats en doe je een actie. Daarna speel je jouw productiefase, waarin je kan kiezen tussen het produceren van erts, het groeien van je populatie of het verhandelen van grondstoffen. Ten slotte kan je, indien mogelijk, een prestatie claimen.

Terwijl de spelers acties doen, onderzoeken ze 4 soorten technologieën: wetenschappelijke, economische, militaristische en commerciële. Technologieën van hogere niveaus moeten overeen komen met de soort technologie van het vorige niveau. De spelers vormen dus elk spel opnieuw hun eigen technologie-boom, terwijl ze acties doen om hun militaire macht te verhogen, naar andere planetaire systemen te reizen, die systemen te koloniseren, hun grondstofproductie te verhogen, nieuwe androïde technologieën te ontwikkelen en meer!

Beyond the Sun bordspel review

Bekijk het spel op Boardgamegeek

 

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal