Disney Villainous

39,99

Uitverkocht

In Disney Villainous speel je met één van de zes schurken uit bekende Disney-films: Ursula, Kapitein Haak, Koning Jan, Maleficent, Jafar of de Hartenvrouw.

Elke speler heeft zijn eigen ‘Villain’-deck, ‘Fate’-deck, spelersbord en 3D-personage.

Tijdens je beurt verplaats je jouw personage naar een andere locatie op je spelersbord, doe je één of meer van de acties uit van die locatie (vaak door kaarten uit je hand te spelen) en vul je jouw hand vervolgens terug aan tot vier kaarten. Die kaarten zijn bondgenoten, items, effecten, voorwaarden en (voor sommige personages) vloeken. Je zal je kaarten moeten gebruiken om aan je unieke win condition te voldoen.

Eén van de acties stelt je in staat een andere speler te kiezen, twee kaarten te trekken uit de ‘Fate’deck van die speler en vervolgens één van deze kaarten op het bord van die speler te spelen, waarbij je twee van de vier actievelden op een van de locaties van die speler verbergt. De ‘Fate’-deck bevat helden, items en effecten uit de film van jouw schurk, en met deze kaarten kunnen de andere spelers jou tegenwerken!

De schurken uit het basisspel kunnen het ook opnemen tegen de schurken uit Disney Villainous: Wicked to the Core en Disney Villainous: Evil Comes Prepared.

Disney Villainous bordspel review

Bekijk het spel op Boardgamegeek

 

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal