Ierusalem Anno Domini

54,00

Uitverkocht

Meer info over onze pre-orders

In Ierusalem Anno Domini, een bordspel voor 1 tot 4 spelers, vertegenwoordigt elke speler één van de gemeenschappen van volgelingen van Jezus van Nazareth. Deze gemeenschappen komen van nabijgelegen steden en dorpen naar Jeruzalem om deel te nemen aan het Laatste Avondmaal en zo dicht mogelijk bij Jezus en zijn apostelen te zitten. Hoe dichter ze bij de apostelen en bij Jezus zelf zitten, hoe meer overwinningspunten ze aan het eind van het spel opleveren. Ook de verzamelde tegels en de offer-fiches leveren punten op.

Op het bord staan verschillende locaties afgebeeld: de markt, de woestijn, de berg, het meer en de tempel. Door je volgelingen naar één van deze locaties sturen, krijg je stenen, brood en vis, maar ook denarii of kaarten waarmee je meer dan één actie kunnen uitvoeren. Dit zijn acties zoals luisteren naar een parabel, naar de tafel gaan, van plaats wisselen of een gunst verlenen. Dit alles zal gebeuren terwijl het geduld van het Sanhedrin opraakt. Als dat gebeurt betekent dat het einde van het spel.

Ierusalem Anno Domini zal de liefhebbers van uitdagende bordspellen niet teleurstellen. Als speler heb je een breed scala aan mogelijkheden en meerdere manieren om overwinningspunten te verdienen. Je volgelingen zijn de sleutel naar de overwinning!

Bekijk Ierusalem Anno Domini op Boardgamegeek

Aantal spelers

Leeftijd

Speelduur

Taal