Imhotep + Een Nieuwe Dynastie + Promo’s

47,49

Uitverkocht

In het spel Imhotep zijn de spelers bouwers in Egypte die de eerste en bekendste architect daar willen navolgen, namelijk Imhotep.

Gedurende zes ronden verplaatsen ze houten stenen per boot om vijf baanbrekende monumenten te creëren, en tijdens een beurt kiest een speler een van de vier acties: nieuwe stenen kopen, stenen op een boot laden, een boot naar een monument brengen of een actie-kaart spelen. Hoewel dit eenvoudig klinkt, dwarsbomen de andere spelers natuurlijk constant je bouwplannen door hun eigen plannen uit te voeren. Alleen de architect met de beste timing – en de stenen om hun plannen te ondersteunen – kan de beste bouwer van Egypte worden.

Kun jij net als Imhotep monumenten bouwen die eeuwen blijven staan? Je hebt schepen nodig om blokken steen te vervoeren naar de verschillende bouwplaatsen. Maar je bent niet de enige die bepaalt waar de schepen met hun lading heen varen. Je tegenstanders hebben zo hun eigen plannen en proberen die van jou te dwarsbomen. Er zal een heftige strijd ontstaan over de meest waardevolle ladingen met steen. Met tactisch vernuft en een vleugje geluk kun jij deze strijd winnen.

Imhotep: Een Nieuwe Dynastie

Het bouwen van monumenten gaat verder in deze uitbreiding voor Imhotep!

Je hebt aangetoond waardig te zijn en mag daardoor leiding geven bij het uitvoeren van nieuwe bouwplannen. Kan jij nog een keer aantonen dat jij hiervoor de juiste persoon bent? Op de markt kom je nieuwe handelswaren tegen die je bij jouw werk kunt gebruiken. En jouw werk is ook bij de Egyptische goden niet ongemerkt gebleven. Ze zullen je belonen als je jouw bouwvoornemens behaalt. Lukt dit echter niet, dan zal hun wraak zoet zijn.

Imhotep: een Nieuwe Dynastie voegt vijf nieuwe plaatsen, veertien marktkaarten, zeven God-kaarten, vier strijdwagens en 56 tegels toe aan het Imhotep basis-spel.

Imhotep bordspel review

Imhotep prijzen en nominaties

  • 2017 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Nominee
  • 2017 Boardgames Australia Awards Best Australian Game Winner
  • 2016 Fall Parents’ Choice Gold Award Winner
  • 2016 Spiel des Jahres Nominee
  • 2016 Meeples’ Choice Nominee
  • 2016 Jocul Anului în România Beginners Finalist
  • 2016 Golden Geek Best Family Board Game Nominee
  • 2016 Cardboard Republic Architect Laurel Nominee

Bekijk het spel op Boardgamegeek

 

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal