Pax Pamir: Second Edition

87,00

Uitverkocht

***PRE-ORDER: VERWACHTE BESCHIKBAARHEID IS 28/01/2023***

Uiterste besteldatum was 08/01/2023

Meer info over onze pre-orders

In het bordspel Pax Pamir kruipen 1 tot 5 spelers in de huid van negentiende-eeuwse Afghaanse leiders die een nieuwe staat proberen te vormen na de ineenstorting van het Durrani-rijk.

De spelers besteden het grootste deel van hun beurten aan het kopen van kaarten op een centrale markt, waarna ze die kaarten voor zich uitspelen in een enkele rij. Het uitspelen van kaarten voegt eenheden toe aan de kaart van het spel en geeft toegang tot extra acties waarmee je andere spelers kan storen en het verloop van het spel kan beïnvloeden. Hoewel iedereen zijn eigen rij kaarten bouwt, biedt het spel veel manieren voor spelers om elkaar direct en indirect te dwarsbomen.

Om te overleven moeten de spelers zich in coalities organiseren. Tijdens het spel wordt de dominantie van de verschillende coalities door de spelers geëvalueerd wanneer een speciale kaart, een “Dominance Check” genaamd, wordt uitgespeeld. Als één coalitie tijdens een van deze controles een overwicht heeft, krijgen de spelers die trouw zijn aan die coalitie overwinningspunten op basis van hun invloed. Als Afghanistan echter tijdens een van deze controles versnipperd blijft, krijgen de spelers in plaats daarvan overwinningspunten op basis van hun persoonlijke machtsbasis.

Na elke Dominance Check wordt de overwinning gecontroleerd en wordt het spel gedeeltelijk opnieuw ingesteld, zodat de spelers een nieuwe poging kunnen doen om hun ambities te verwezenlijken. Het spel eindigt wanneer een enkele speler een voorsprong van vier of meer overwinningspunten weet te behalen of nadat de vierde en laatste Dominance Check is opgelost.

Pax Pamir: Second Edition bordspel review

Bekijk Pax Pamir op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal