Rattus Big Box

47,50

Uitverkocht

Het is het jaar 1347 en er staat een gigantische ramp te gebeuren. De Zwarte Dood nadert en de komende jaren zullen grote delen van de bevolking van Europa en Noord-Afrika overlijden aan de gevolgen van de pest.

In het bordspel Rattus vestigen 2 tot 6 spelers zich in de verschillende regio’s van Europa en Noord-Afrika, terwijl de pest zich door al deze regio’s verspreidt. De spelers krijgen hulp van de verschillende klassen uit de Middeleeuwen. De boeren en bakkers helpen de spelers om hun bevolking te laten groeien. De monniken en nonnen gebruiken hun wijsheid en religie om de pest te vermijden. De rijke koopmannen vluchten weg wanneer de pest dichterbij komt. De oorlogsvoering van de ridders verspreidt de pest naar nieuwe gebieden. De heksen controleren de verspreiding met hun hekserij en magie. Terwijl de Koningen de pest voorkomen door in hun versterkte paleizen te blijven. De pest maakt echter geen onderscheid. Als de ratten komen, zal niemand veilig zijn. Aan het einde van het spel zal de zich terug trekken. Alleen dan zal duidelijk zijn wie in staat was hun bevolking in leven te houden – en het spel te winnen!

Rattus: Big Box bevat niet alleen de eerder uitgebrachte uitbreidingen en promo’s van Rattus, maar ook eerder niet gepubliceerde modules en bonuskaarten. Meer specifiek bevat deze vernieuwde editie alles van het basisspel, de Pied Piper, Africanus en Academicus-uitbreidingen en de gloednieuwe “Guilds & Inns” uitbreiding. Ten slotte bevat Rattus Big Box ook nog een bonusmodule. Met zo veel uitbreidingen en variaties is eindeloos spelplezier gegarandeerd!

Bekijk het spel op Boardgamegeek

Aantal spelers

Leeftijd

Speelduur

Taal