Villagers (NL)

22,50

Uitverkocht

***PRE-ORDER: RESERVEER JE EXEMPLAAR  – GESCHATTE BESCHIKBAARHEID IS 28/06/2023***

Uiterste besteldatum was 18/06/2023

Meer info over onze pre-orders

In het bordspel Villagers spelen 1 tot 5 spelers de stichters van een nieuw dorp tijdens de middeleeuwen, in de jaren na een grote plaag. Het verlies van zoveel mensen heeft grote problemen veroorzaakt voor de overlevenden. Veel van de mensen van wie de dorpelingen afhankelijk waren voor essentiële zaken als voedsel, onderdak en kleding zijn verdwenen. Ambachtslieden zitten zonder leveranciers van grondstoffen, handelaren hebben hun klanten verloren en velen hebben hun boerderijen en werkplaatsen verloren omdat ze aan de plaag zijn ontsnapt.

De wegen zijn vol met vluchtelingen op zoek naar een nieuw begin. Ze komen naar jou, in de hoop zich op je land te vestigen en hun kost te verdienen. Jouw graanboerderij is de ideale uitvalsbasis voor een dorp, en levert betrouwbaar voedsel voor veel mensen. Je moet verstandig kiezen wie je toelaat zich bij jou te vestigen, want je voedsel en middelen zijn beperkt.

De mensen op de weg hebben waardevolle en unieke vaardigheden, maar ze zijn allemaal op hun beurt afhankelijk van andere mensen met zeer specifieke ambachten om te kunnen werken. Grondstoffen, gereedschap en diensten moeten worden geleverd door andere mensen.

Als je erin slaagt om mensen te vinden die goed kunnen samenwerken, terwijl je je voedseloverschot en capaciteit voor het bouwen van nieuwe huizen vergroot, zal je dorp welvarend zijn.

Villagers komt ook met een solomodus waarin een eenzaam dorp streeft naar voorspoed ondanks de gevreesde gravin en haar kwade plannen.

Villagers bordspel review

Bekijk Villagers op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal