Aanbieding!

Weirdwood Manor

Original price was: €86,00.Current price is: €75,00.

Uitverkocht

Weirdwood Manor is een coöperatief bordspel voor 1 tot 5 spelers dat avontuurlijke gameplay combineert met een euro game-geïnspireerde basis. Jij en je groep dappere metgezellen vechten om Weirdwood Manor en de raadselachtige heerser, Lady Weirdwood, te beschermen tegen een binnenvallend Fae Monster en zijn Clockwork Scarab minions.

Het landhuis is een mysterieuze en magische plek waar kamers en de paden ertussen kunnen verschuiven naarmate de tijd verstrijkt. Het spel heeft een uniek tijdmechanisme; elke keer als een speler of het Fae Monster een actie uitvoert, gaat de tijd vooruit in het spel en verschuiven de verbindingen tussen de kamers via unieke roterende gangenringen op het speelbord. De spelers hebben enige vrijheid in hoe ze hun acties gebruiken om te beïnvloeden hoe snel (of langzaam) de tijd vooruit gaat, maar pas op, als de spelers hun toegewezen tijd opmaken en het monster niet hebben verslagen, verliezen ze!

Je kruipt in de huid van één van de zes asymmetrisch ontworpen personages terwijl je het opneemt tegen één van de drie verschillende Fae Monsters, elk met hun eigen unieke mechanieken en verliescondities. Je maakt gebruik van dobbelstenen, kaarten, grondstoffenbeheer en locatieacties terwijl je je door het steeds veranderende Manor beweegt op jacht naar het Fae Monster en zijn volgelingen. Je kunt ook extra metgezellen rekruteren om je te helpen en je kunt de vaardigheden van je personage verbeteren naarmate je meer ervaring opdoet.

Elke beurt gebruiken de spelers hun eigen stapel kaarten om een primaire actie uit te voeren. Kamers waar ze naartoe bewegen kunnen extra acties en voordelen bieden. Spelers kunnen ook gebruikmaken van hun eigen unieke spelers- en begeleiderskrachten. Deze combinaties kunnen gevarieerde en potentieel krachtige actieketens creëren tijdens de beurt van een speler.

Maar na de beurt van elke speler komt het Fae Monster in actie, met behulp van een eigen stapel kaarten. Naarmate het spel vordert, wordt de kracht van het Fae Monster groter en worden de dingen moeilijker voor de spelers, zodat ze moeten samenwerken om de uitdagingen die voor hen liggen op te lossen. Het spel biedt diepgaande tactische keuzes en een mate van onvoorspelbaarheid waardoor de spelers echt als groep zullen moeten samenwerken om te slagen naarmate de dreiging groter wordt!

En dus, als de spelers het Fae Monster kunnen verslaan voordat de tijd om is – of voordat het Fae Monster zijn eigen unieke overwinningsvoorwaarde vervult, winnen de spelers het spel en hebben ze Weirdwood Manor voorlopig veilig gehouden… totdat de volgende bedreiging zich aandient!

Weirdwood Manor bordspel preview

Bekijk Weirdwood Manor op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal