Hoe win je met Alice in Unmatched: Gevecht der Legendes?

Overzicht

Het verhaal van Alice in Wonderland werd voor het eerst gepubliceerd in 1865. Het vertelt het verhaal van Alice, een jong meisje dat op de mystieke wereld van Wonderland stuit. In Unmatched hebben Alice’s avonturen door Wonderland haar veranderd in een geharde krijger. Ze kan haar eigenschap om van grootte te veranderen gebruiken om haar aanvalskracht te vergroten of haar een defensief voordeel te geven.

Alice is één van de vier Helden in Unmatched: Gevecht der Legendes Deel 1. Deze set bevat ook de Helden Sinbad, Medusa en Koning Arthur.

Vaardigheid en statistieken

Held: Alice

Aanval: Direct / Aantal levens: 13 / Verplaats: 2

Vaardigheid: Als je Alice op het speelbord zet, kies je of ze het spel GROOT of KLEIN begint. Als Alice GROOT is, dan is haar aanvalskracht +2. Als Alice KLEIN is, dan is haar verdedigingskracht +1.

Sidekick: Jabberwock

Aanval: Direct / Aantal levens: 8

Strategie en Tips

Alice is een zeer veelzijdig personage en hoe je met haar speelt hangt af van wanneer je bepaalde kaarten trekt.

De volgende 3 tips kunnen je enorm helpen wanneer je nog eens met Alice speelt in Unmatched: Gevecht der Legendes:

1. Denk groot

Aan het begin van het spel moet je beslissen of Alice GROOT of KLEIN start. We raden aan om altijd GROOT te beginnen en vol in de aanval te gaan. Gebruik de extra aanvalskracht om je tegenstander constant onder druk te zetten. De kaarten van Alice zijn veelzijdig genoeg om haar naar KLEIN te veranderen om te verdedigen, en weer terug naar GROOT te gaan om je aanval verder te zetten.

2. Gebruik de Jabberwock

Net als Alice moet de Jabberwock constant druk uitoefenen op je tegenstander. De Jabberwock heeft uitstekende kaarten, maar het is onmogelijk om te weten wanneer je ze zult trekken. Daarom moet je de Jabberwock beschermen totdat je die kaarten kunt gebruiken, maar tegelijk ook druk uitoefenen zodat je tegenstander nooit kan voorspellen wanneer hij zal toeslaan.

3. Wees zoals Alice

De kaarten en speciale vaardigheid van Alice maken haar tot een zeer veelzijdig personage. Het ene spel begin je met een ongelooflijk goede hand kaarten, terwijl je het volgende spel een vreselijk slechte hand trekt. Die tegenslagen omzeilen en je aanpassen aan de situatie zijn onderdeel van Alice’s strategie. Werk met wat je hebt en maak er het beste van!

Conclusie – Hoe win je met Alice in Unmatched: Gevecht der Legendes?

Met Alice in het spel weet je nooit helemaal zeker wat er gaat gebeuren. Die onvoorspelbaarheid is echter precies wat haar zo’n leuk personage maakt. Alice is wat we een “Jill Of All Trades” noemen. Haar vaardigheid geeft haar uitstekende aanvals- en verdedigingswaarden, en haar kaarteffecten kunnen het spel volledig veranderen.

Vond je deze strategie-gids voor Alice in Unmatched interessant? Lees dan zeker ook onze gidsen voor Koning Arthur, Medusa en Sinbad.

Unmatched: Gevecht der Legendes vind je in ons assortiment.

Heb je het basisspel al en ben je eerder opzoek naar andere edities? Dan kijk je best op Bol.com voor de Nederlandstalige versies of Amazon voor anderstalige versies.