Hoe win je met Sinbad in Unmatched: Gevecht der Legendes?

Overzicht

Sinbad de zeeman is een held uit het Midden-Oosten die aan zeven wonderbaarlijke reizen over de zeeën begon. Hij beschrijft zijn avonturen in magische landen en ontmoetingen met bovennatuurlijke monster en doet unieke ervaringen op.

In Unmatched is Sinbad nog steeds een wereldreiziger. Zijn speelstijl is voornamelijk gericht op bewegen en de Voyage-kaarten waarmee hij zijn kracht opbouwt naarmate het spel vordert.

Sinbad is één van de vier Helden van Unmatched: Gevecht der Legendes Deel 1. De andere drie Helden in deze set zijn Koning Arthur, Medusa en Alice.

Vaardigheid en statistieken

Held: Sinbad

Aanval: Direct / Aantal levens: 15 / Verplaats: 2

Vaardigheid: Bij de actie verplaatsen, mag je elke strijder +1 veld verplaatsen voor elke Reiskaart in je aflegstapel. Reiskaarten zijn actiekaarten met de naam De Reis Naar…

Sidekick: De Kruier

Aanval: Direct / Aantal levens: 6

Strategie en Tips

Sinbad is een personage dat zwak aan het spel begint, maar sterker wordt naarmate hij zijn Reiskaarten speelt. Het is erg belangrijk om hem in het begin te beschermen terwijl hij in kracht groeit. Je moet snel door je boek kaarten gaan om zoveel mogelijk Reiskaarten te spelen. Het lijkt misschien een vreemde strategie, omdat je strijders uitgeput raken als je stapel op is. Maar het is voor Sinbad cruciaal om zijn Reiskaarten zo snel mogelijk te hebben.

Met zijn vaardigheid kan Sinbad +1 veld verplaatsen per gespeelde Reiskaart. Bovenop de extra beweging krijgt elke Reiskaart +1 aanvalswaarde voor elke weggegooide Reiskaart. Hoewel het risico bestaat dat je kaarten opraken, kan Sinbad de nadelen gemakkelijk overwinnen met zijn verbeterde verplaatsing en aanvalskracht.

Je kan een aparte aflegstapel maken voor je Reiskaarten zodat alle spelers makkelijker kunnen bijhouden hoeveel je er reeds hebt gespeeld.

Wil je winnen met Sinbad in Unmatched: Gevecht der Legendes? Daar zullen volgende 3 tips je zeker bij helpen!

1. De wet van de sterkste

Aan het begin van het spel zal je vooral moeten proberen om te overleven. Je zal actief weg moeten manoeuvreren van je tegenstander totdat je sterk genoeg bent geworden. Gebruik De Kruier om je tegenstander af te leiden en blokkeer de weg om te voorkomen dat de strijders van je tegenstander Sinbad bereiken.

2. De Zeven Reizen van Sinbad

Hoewel Sinbad sterker en sterker wordt naarmate er meer Reiskaarten gespeeld zijn, heeft elke Reiskaart ook een uniek effect na het gevecht. Om te winnen als Sinbad zal je goed moeten weten wat het effect is van elke Reis en wanneer je ze best gebruikt.

De Reis Naar De Kannibalen Met De Wortel Van Krankzinnigheid

Met deze kaart kan Sinbad maximaal 2 velden verplaatsen. Deze kaart is vroeg in het spel voordeliger, omdat Sinbad nog niet ver kan verplaatsen. Het kan ook geen kwaad als deze kaart gecountered wordt door een Flauwvallen.

De Reis Naar De Stad Van De Koning Van Serendib

Met deze kaart kun je na het gevecht een kaart trekken. Het effect lijkt misschien niet veel, maar elke extra kaart die je kan trekken, is een kaart dichter bij de volgende Reiskaart. Deze kaart zal eigenlijk op elk moment in het spel van pas komen. Probeer wel te vermijden dat het effect door je tegenstander geannuleerd wordt.

De Reis Naar De Stad Van De Mens-Etende Apen

Met deze kaart kan je 2 schade toebrengen aan een strijder van je tegenstander. Deze kaart kan wat later in het spel verwoestende schade aanbrengen, als je er bijvoorbeeld in slaagt om hiermee een strijder te verslaan. Het grote voordeel is dat deze schade niet geblokkeerd kan worden. Probeer er dus echt wel voor te zorgen dat je tegenstander geen Flauwvallen-kaart speelt om het effect te annuleren. 

De Reis Naar Het Monster Met Ogen Als Vurige Kolen

Deze kaart dwingt je tegenstander om 1 kaart naar keuze af te leggen. Deze kaart is niet super goed omdat je tegenstander mag kiezen welke kaart hij of zij aflegt.

De Reis Naar Het Eiland Dat Een Walvis Was

Met deze kaart kan Sinbad 2 levens ontvangen. Dit is de enige kaart in Sinbad‘s kaartspel waarmee hij zichzelf kan genezen, dus gebruik deze kaart enkel wanneer je ook daadwerkelijk minstens 2 levens kan ontvangen.

De Reis Naar De Vallei Van De Gigantische Slangen

Met deze kaart kun je naar de kaarten in de hand van je tegenstander kijken. Het kan handig zijn om de kaarten in de hand van je tegenstander te kennen, maar Sinbad heeft geen kaarten in zijn stapel waarmee hij naar die kennis kan handelen. Het is het beste om deze kaart naar eigen goeddunken te gebruiken, maar ze kan vroeg in het spel al worden ingezet zonder dat je daar achteraf spijt van zult hebben.

De Reis Naar Huis

Met deze kaart kun je alle andere Reiskaarten van je aflegstapel nemen en aan je hand toevoegen. Dit is de beste Reiskaart van Sinbad. Je speelt ze best als één van de laatste Reiskaarten, zodat je al je gebruikte Reiskaarten opnieuw kan spelen. Ervaren spelers zullen hier echter op anticiperen en een Flauwvallen kaart achter de hand houden. Die zal je dus moeten proberen te omzeilen.

3. De finale

Zodra je de meeste van je Reiskaarten hebt afgelegd, ben je in het laatste stadium van je spel beland. Op dat moment zijn de verplaatsing en aanvalskracht van Sinbad dramatisch toegenomen, dus is het eindelijk tijd om je tegenstander te verslaan!

Het is belangrijk om de Reis Naar Huis-kaart voor deze laatste fase te bewaren. Het verplaatsen van al je Reiskaarten van je aflegstapel naar je hand zal Sinbad terug zwakker maken. Je kan Reis Naar Huis dus best spelen op een moment dat je al 5 of 6 degelijke kaarten op hand hebt; zodat je meteen weer wat Reiskaarten kan afleggen.

Conclusie – Hoe win je met Sinbad in Unmatched?

Sinbad is ongetwijfeld één van de meest interessante Helden van Unmatched. Hij lijkt op het eerste zicht misschien té sterk. Maar hij begint zwak en hij heeft de tijd nodig om kracht op te bouwen, dus over heel het spel heen is hij redelijk evenwichtig. Het feit dat hij zwak begint  kan sommige spelers afschrikken, maar hij wordt snel sterker. Dankzij zijn vaardigheid werkt Sinbad met bijna elke speelstijl. Hij is dus ideaal voor elk type speler.

Vond je deze strategie-gids voor Sinbad in Unmatched interessant? Lees dan zeker ook onze gidsen voor Alice, Koning Arthur en Medusa. De gidsen voor de andere Helden zullen snel volgen.

Unmatched: Gevecht der Legendes vind je in ons assortiment.

Heb je het basisspel al en ben je eerder opzoek naar andere edities? Dan kijk je best op Bol.com voor de Nederlandstalige versies of Amazon voor anderstalige versies.