Hoe win je met Medusa in Unmatched: Gevecht der Legendes?

Overzicht

Medusa de Gorgon is een van de meest populaire legendes in de Griekse mythologie. Medusa was ooit een vrouw met een bijzondere schoonheid. Ze was zo mooi dat de Godin Athena haar uiteindelijk uit jaloezie vervloekte en Medusa’s prachtige haar in giftige slangen veranderde. Bovendien zou iedereen die haar recht in de ogen keek meteen volledig verstenen. In Unmatched omarmt Medusa haar vloek en gebruikt ze haar speciale krachten om haar tegenstanders te verslaan! 

Medusa is één van de vier Helden van Unmatched: Gevecht der Legendes Deel 1. De andere Helden in deze set zijn Koning Arthur, Sinbad en Alice.

Vaardigheid en statistieken

Held: Medusa

Aanval: Afstand / Aantal levens: 16 / Verplaats: 3

Vaardigheid: Aan het begin van je beurt mag je 1 schade aan een strijder van je tegenstander, die in hetzelfde gebied als Medusa staat, toebrengen.

Sidekick: Harpijen x3

Aanval: Direct / Aantal levens: 1

Strategie en Tips

Het doel van Medusa is om de vijand op afstand te houden, dus mobiliteit en positionering zijn super belangrijk. Medusa kan vanop afstand aanvallen en haar speciale vaardigheid stelt haar in staat om het Aantal levens van haar tegenstanders snel omlaag te brengen. Als je tegenstander onvoorbereid aan het gevecht begint, kan Medusa’s verstenende blik verwoestend toeslaan.

De beste strategie is om Medusa’s ontsnappingskaarten te combineren met haar Sidekicks, De Harpijen, om de weg naar Medusa te blokkeren voor de strijders van je tegenstander.

Met deze 3 tips haal je het meeste uit Medusa’s deck:

1. Positiespel

De belangrijkste tip die we je voor Medusa kunnen geven is om goed op je positionering te letten. Als je Medusa op een tegel plaatst die haar toegang geeft tot meerdere zones, zullen haar bereik en bruikbaarheid enorm toenemen. Elke zone wordt op vertegenwoordigd door een andere kleur op het bord, dus als je Medusa op een veld met meerdere kleuren plaatst, kun je haar bereik en vaardigheid volledig benutten.

Daarna positioneer je je Harpijen op de chokepoints die naar Medusa leiden om zo de weg te blokkeren. Dit zal je tegenstander dwingen aanvalskaarten te gebruiken om een ​​Harpij uit te schakelen voordat hij Medusa bereikt. In het ideale geval zijn je Harpijen zo gepositioneerd dat ze je tegenstander in de zone van Medusa dwingen, zodat je ze in je volgende beurt kan aanvallen.

2. Versteende Blik en Herkansing

Versteende Blik is een zeer krachtige kaart, maar niet simpel om uit te voeren. Met slechts 2 aanvalskracht wordt het een uitdaging om gevechten te winnen om het effect te activeren. Hoewel het verleidelijk is raad ik je aan om je strategie niet enkel rond deze enkele kaart te bouwen.

Medusa heeft nog een aanvalskaart genaamd Herkansing, die een effect heeft waarmee je je aanval kunt versterken. Versteende Blik heeft een BOOST-waarde van 4, dus het is een geweldige kaart om Herkansing mee te boosten. Als je dit doet, loop je mogelijk 9 of 10 schade mis, maar je krijgt wel een gegarandeerde aanval met een waarde van 7 in de plaats.

3. De Harpijen

Medusa’s Harpijen zijn een heel belangrijk onderdeel in je strategie. Elke Harpij heeft slechts 1 leven, maar je moet ze eerder zien als blockers dan als op zichzelf staande strijders. Houd je Harpijen dichtbij Medusa om haar te verdedigen, zodat ze kan ontsnappen als dat nodig is. Zelden zou je er ooit zelf eentje op pad moeten sturen om aan te vallen.

De Harpijen hebben twee unieke kaarten: Grijpende Klauwen en De Honden van de Machtige Zeus. Elk van deze kaarten gebruik je best alleen om te verdedigen. Grijpende Klauwen dwingt je tegenstander om een ​​kaart af te leggen en De Honden van de Machtige Zeus stelt je in staat elke Harpij tot 3 velden te verplaatsen. Op die manier kan je ze blijven verplaatsen om Medusa te verdedigen. Zodra een Harpij verslagen is, kun je de kaart Gevleugelde Razernij gebruiken om die ​​verslagen Harpij terug naar het slagveld te halen.

Conclusie – Hoe win je met Medusa in Unmatched: Gevecht der Legendes?

Wanneer je Medusa’s lange-afstands-aanvallen combineert met haar bewegingsvrijheid, krachtige aanvalskaarten, het vermogen om Harpijen te laten herrijzen en kaart-effecten die je tegenstander dwingen om kaarten weg te gooien, krijg je een van de beste Helden van Unmatched. Bovendien is Medusa de enige Held in Unmatched: Gevecht der Legendes Deel 1, wat haar een duidelijk voordeel geeft ten opzichte van de andere Helden in die set.

Hoewel het concept ‘van op afstand aanvallen’ niet zo moeilijk is, zit de uitdaging in het efficiënt gebruiken van de Harpijen, het blokkeren van de belangrijke knelpunten en het creëren van ontsnappingsroutes voor Medusa.

Vond je deze strategie-gids voor Medusa in Unmatched interessant? Lees dan zeker ook onze gidsen voor Alice, Koning Arthur en Sinbad. De gidsen voor de andere Helden zullen snel volgen.

Unmatched: Gevecht der Legendes vind je in ons assortiment.

Heb je het basisspel al en ben je eerder opzoek naar andere edities? Dan kijk je best op Bol.com voor de Nederlandstalige versies of Amazon voor anderstalige versies.