Hoe win je met Koning Arthur in Unmatched: Gevecht der Legendes?

Overzicht

De legende van Koning Arthur, Excalibur, de tovenaar Merlijn en de ridders van de ronde tafel bestaat ​​al meer dan duizend jaar en is één van de bekendste verhalen aller tijden. Volgens de legende schonk de Vrouwe van het Meer een jonge Arthur het zwaard Excalibur, dat hij samen met zijn adviseur, Merlijn de tovenaar, gebruikte om iedereen te verslaan die zijn aanspraak op de troon betwistte. In Unmatched gebruikt Koning Arthur zijn hoge aanvalskracht en de magie van Merlijn om zware schade toe te brengen aan zijn tegenstanders.

Koning Arthur is één van de vier Helden in Unmatched: Gevecht der Legendes volume 1. De andere Helden in deze set zijn Sinbad, Medusa en Alice.

Vaardigheid en statistieken

Held: Koning Arthur 

Aanval: Direct / Aantal levens: 18 / Verplaats: 2

Vaardigheid: als Koning Arthur aanvalt, kun je die aanval BOOSTEN. Leg samen met je aanvalskaart een BOOST kaart gedekt op tafel.

Als door een tegenstander het effect van je aanvalskaart niet kan worden geactiveerd, dan wordt de BOOST kaart zonder effect afgelegd.

Sidekick: Merlijn

Aanval: Afstand / Aantal levens: 7

Strategie en Tips

De speelstijl van Koning Arthur is niet zo moeilijk om te leren, maar het is wél moeilijk om echt goed te zijn met Koning Arthur. Zijn eigenschap stelt hem in staat om elke aanval te versterken. Daarbovenop hebben veel van zijn kaarten ook nog een versterkend effect. Zijn basisstrategie is eenvoudig: grijp je tegenstander meteen naar de keel en richt snel veel schade aan. Het hebben van een hoge gezondheid helpt bij deze aanpak.

Het nadeel van zijn BOOST-vaardigheid is dat jij, als speler, snel door je trekstapel heen zal gaan. Als je in Unmatched geen kaarten meer hebt om te trekken, raken je strijders uitgeput. Al je strijders verliezen dan 2 levens telkens als je een kaart moet trekken. Dit maakt het moeilijker om Koning Arthur efficiënt te spelen tegen ervaren spelers. Je Sidekick, Merlijn, heeft echter wel enkele trucjes achter de hand.

Gebruik de volgende drie tips om optimaal te profiteren van Koning Arthur‘s speelstijl:

1. BOOSTEN is beter dan bewegen

Als je kan kiezen tussen bewegen of je aanvallen BOOSTEN, geef dan altijd prioriteit aan het BOOSTEN. Je moet je aanvallen natuurlijk wel strategisch versterken. Geef Excalibur altijd een BOOST. Je tegenstander kan je dan wel counteren met een Flauwvallen-kaart, de 6 aanvalswaarde van Excalibur zal nog steeds een zware slag toebrengen.

Koning Arthur heeft een kaart in zijn stapel genaamd Vrouwe van het Meer, waarmee je Excalibur van je stapel of aflegstapel kunt trekken en terug in je hand kunt leggen. Gebruik deze kaart nooit, tenzij je Excalibur al een keer hebt gebruikt. Met de Vrouwe van het Meer kun je Excalibur meer dan één keer gebruiken. Daar wil je volledig van profiteren.

2. Lok de Flauwvallen-kaarten van je tegenstander uit

Probeer altijd te onthouden hoeveel Flauwvallen-kaarten je tegenstander nog in zijn stapel heeft. Een uitstekende manier om Flauwvallen-kaarten uit te lokken, is door te BOOSTEN met kaarten zoals Hergroeperen, die slechts een BOOST-waarde van 1 heeft.

Daarnaast is het ook slim om de kaart Schermutseling indien mogelijk een BOOST te geven. Stel dat het effect van Schermutseling wordt geannuleerd door een Flauwvallen, dan verlies je niet veel. En met een waarde van 4 kan je aanval nog steeds behoorlijke schade aanrichten. 

Ten slotte is Merlijn ook een heel goede manier om je tegenstander onder druk te houden en hem te dwingen zijn Flauwvallen-kaarten te spelen. Merlijn heeft zeer sterke aanvals-en verdedigingskaarten. Gebruik ze dus zo snel mogelijk.

Om deze strategie met Koning Arthur te laten werken, moet je ervoor zorgen dat je altijd minstens 5 kaarten in je hand hebt. Dit maakt het trekken van kaarten bijzonder belangrijk voor Koning Arthur. Speel op veilig met elke kaart die een effect heeft waardoor je meer kaarten kunt trekken. Kaarten zoals De Hulp van Morgana en Help de Uitverkorene geef je best geen BOOST om je tegenstander geen reden te geven om een Flauwvallen-kaart te spelen.

3. Hou Merlijn zo lang mogelijk in leven

Merlijn is cruciaal voor de speelstijl van Koning Arthur. Bescherm hem daarom vanaf het begin van het spel, totdat hij uiteindelijk (en onvermijdelijk) verslagen wordt. Merlijn heeft uitstekende aanvals- en verdedigingskaarten en Koning Arthur heeft een groot genoeg Aantal Levens om meer dan een paar slagen te incasseren. Deze strategie kan riskant zijn, maar je doel is om Merlijn lang genoeg in leven te houden om zoveel mogelijk Flauwvallen-kaarten van je tegenstander uit te lokken. Daarna kan je de volledige aanvalskracht van Koning Arthur inzetten zonder gecounterd te worden.

Conclusie – Hoe win je met Koning Arthur in Unmatched?

Koning Arthur is een Held waar je als beginner snel mee weg zult zijn, maar tegen ervaren spelers vereist hij meer strategie. Je zal vooruit moeten denken en strategieën moeten bedenken om je tegenstander te slim af te zijn.

Vond je deze strategie-gids voor Koning Arthur in Unmatched interessant? Lees dan zeker ook onze gidsen voor Alice, Medusa en Sinbad. De gidsen voor de andere Helden zullen snel volgen.

Unmatched: Gevecht der Legendes vind je in ons assortiment.

Heb je het basisspel al en ben je eerder opzoek naar andere edities? Dan kijk je best op Bol.com voor de Nederlandstalige versies of Amazon voor anderstalige versies.