Disney Villainous: Wicked to the Core

27,49

Uitverkocht

In Disney Villainous: Wicked to the Core neemt elke speler de controle over een van de drie Disney schurken uit bekende Disney-films, met name de Evil Queen uit Sneeuwwitje, Hades uit Hercules en Dr. Facilier uit De Prinses en de kikker. Elke speler heeft zijn eigen “Villain”-deck, “Fate”-deck, spelersbord en 3D-personage.

Tijdens een beurt verplaatst de actieve speler zijn personage naar een andere locatie op zijn spelersbord, voert één of meer van de acties uit die op dat veld zichtbaar zijn (vaak door kaarten uit zijn hand te spelen) en vult zijn hand vervolgens aan tot vier kaarten. Die kaarten zijn bondgenoten, items, effecten en voorwaarden. Je moet je kaarten gebruiken om aan je unieke win-voorwaarde te voldoen.

Eén van de acties stelt je in staat een andere speler te kiezen, twee kaarten te trekken uit de “Fate”-deck van die speler en vervolgens één van deze kaarten op het bord van die speler te spelen, waarbij je twee van de vier actievelden op een van de locaties van die speler beslaat. De “Fate”-deck bevat helden, items en effecten uit de film van die schurk, en met deze kaarten kunnen andere spelers die schurk tegenwerken.

Disney Villainous: Wicked to the Core kan op zichzelf worden gespeeld, maar de personages kunnen het ook opnemen tegen die van het Disney Villainous-basisspel en die van Disney Villainous: Evil Comes Prepared.

Disney Villainous: Wicked to the Core bordspel review

Bekijk het spel op Boardgamegeek

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal