Teotihuacan: City of Gods

39,99

Uitverkocht

Reis terug in de tijd naar de grootste stad van Meso-Amerika. Wees getuige van de glorie en de schemering van de machtige pre-Columbiaanse beschaving. Bedenk je strategie, bouw rijkdom op, win de gunst van de goden en word de bouwer van de magnifieke Piramide van de Zon.

In Teotihuacan: City of Gods voert elke speler het bevel over een leger van arbeiders, in de vorm van dobbelstenen. Die arbeiders worden bij elke beweging sterker. Tijdens je beurt verplaats je een arbeider over het modulair bord, waarbij je altijd een van de twee gebieden van de locatietegel waar je op landt kiest: de ene biedt je een actie (en een arbeidersupgrade), de andere geeft je een krachtige bonus (maar zonder een upgrade).

Terwijl ze hun arbeiders en resources beheren ontwikkelen de spelers nieuwe technologieën, beklimmen ze de trappen van de drie grote tempels, bouwen ze huizen voor de inwoners van de stad en verhogen ze de legendarische en adembenemende Piramide van de Zon.

Elk spel wordt gespeeld in drie tijdperken. Naarmate de opkomst van de Azteken dichterbij komt, worden de inspanningen van spelers (en hun vermogen om hun arbeiders te voeden) in totaal drie keer geëvalueerd. De speler met de meeste roem aan het einde van het spel is de winnaar van Teotihuacan: City of Gods!

Teotihuacan: City of Gods bordspel review

Bekijk het spel op Boardgamegeek

 

Aantal spelers

Boardgamegeek rating

Leeftijd

Moeilijkheidsgraad

Speelduur

Taal