Hoe win je als Ursula in Disney Villainous?

Ursula is de heks uit Disney’s De Kleine Zeemeermin. Ursula is ook een van de personages in het Disney Villainous-basisspel. De beste strategie voor Ursula in Disney Villainous vind je hier.

Ursula heeft heel weinig Allies. In plaats daarvan vertrouw je op je spreuken om Heroes te misleiden om contracten met je aan te gaan, zodat je hun zielen van hen af kunt nemen.

Ursula in Disney Villainous: een strategisch overzicht

Objective

“Start your turn with the Trident and the Crown at Ursula’s lair.”

De Trident en de Crown moeten aan jouw kant van je speelbord liggen, dus pas op dat de Heroes ze niet van je afpakken!

Afgesloten locaties

Aan het begin van het spel is The Palace afgesloten. De slot fiche kan echter nooit van je speelbord afgehaald worden. Elke keer dat je Change Form gebruikt gebruikt, wordt het slotfiche verplaatst naar The Palace of Ursula’s Lair.

Plan vooruit zodat je jezelf niet buitensluit van een locatie die je wilt gebruiken!

The Trident

Als je de Trident speelt, wordt King Triton meteen ook op die locatie gespeeld. Hij neemt dan de Trident van je af! De Trident blijft bij King Triton aan de Hero kant van het speelbord totdat je hem verslagen hebt.

Binding Contracts

Ursula heeft geen Vanquish-actie op haar speelbord. Ze kan dus geen Heroes verslaan zoals de andere schurken dat doen. In plaats daarvan gebruikt ze Binding Contracts om de Heroes te verslaan.

Binding Contracts worden rechtstreeks op Heroes gespeeld. Elk Binding Contract verslaat een Hero als die naar een bepaalde locatie op je bord wordt verplaatst.

De strategie om te winnen als Ursula in Disney Villainous

Gebruik de Discard-actie om de Trident en de Crown vroeg in het spel te vinden

Je moet de Trident en de Crown vinden om te winnen. Dat is alles waar je je aan het begin van het spel op moet concentreren, want stel je eens voor dat die twee kaarten helemaal onderaan je stapel zitten.

Om de Trident en de Crown snel te vinden, gebruik je de Discard-actie om kaarten af te leggen, zodat je er nieuwe kan pakken aan het eind van je beurt.

Divination is een handige kaart om in je stapel te zoeken naar een Binding Contract. Stel dat je daardoor de Trident of Crown moet afleggen, dan kan je die terughalen met Opportunist!

Doe alsof je aan het verliezen bent

Omdat je aan het begin van het spel vooral in je stapel kaarten zit te zoeken, zal het voor de andere spelers lijken alsof je slecht bezig bent. Maar dat maakt niet uit, laat ze denken dat je achterloopt. Hoe langer ze denken dat je achter loopt, hoe minder Fate-acties ze tegen je zullen gebruiken.

Maak verstandig gebruik van de Opportunist kaart

Met de Opportunist-kaart kan je door je aflegstapel zoeken naar een Item- of Effect-kaart.

Je houdt daarom best altijd een Opportunist-kaart in je hand, klaar om je beste kaarten terug uit de aflegstapel te halen wanneer je ze nodig hebt.

Speel de Trident in Eric’s Ship

De beste locatie om de Trident te spelen is Eric’s Ship. Wanneer Triton daar dan verschijnt, gebruik je best de groene Binding Contract op hem, zodat hij verslagen wordt als je hem naar Ursula’s Lair verplaatst.

Op die manier hoef je hem maar één locatie te verplaatsen om hem te verslaan en de Trident is dan precies waar je hem hebben wilt.

Je hoeft je niet te haasten om alle Heroes te verslaan

Alle Heroes behalve Ariel, Max en King Triton hebben acties die alleen een effect hebben als ze worden gespeeld. Daarna doen ze niets anders meer, behalve wat acties blokkeren op je speelbord.

Ursula’s Fate Deck bevat drie kaarten genaamd Return to Form die gevallen Heroes terug kunnen halen van je Fate-aflegstapel. Je wilt natuurlijk niet dat die bepaalde Heroes opnieuw gespeeld worden en weer hun effect kunnen doen. Laat ze in plaats daarvan gewoon liggen op je speelbord.

Vergrendel Ursula’s Lair om de Trident en de Crown te beschermen

Ariel zit in je Fate Deck. Als ze gespeeld wordt, kan ze een Item naar haar locatie verplaatsen en terwijl ze in het spel is, kun je geen Allies of Items verplaatsen.

De Villainous-regels zeggen echter dat je een Item of Ally niet naar of uit een vergrendelde locatie mag verplaatsen. Dus als je Ursula’s Lair op slot houdt, dan zijn de Trident en de Crown veilig voor Ariel.

De kaarten en het speelbord van Ursula in detail

Om je winnende strategie juist toe te passen, helpt het om de kaarten en het speelbord van Ursula goed te kennen.

De kaarten van Ursula

Er zijn zes groepen van kaarten in Ursula’s kaartspel.

1. Heroes verplaatsen

Ursula heeft verschillende kaarten waarmee ze de Heroes kan verplaatsen, ofwel naar een aangrenzende locatie, ofwel naar een willekeurige locatie op het bord.

Twee van deze kaarten zijn je Allies Flotsam en Jetsam. Hun geactiveerde eigenschap is om een Hero van hun locatie naar een aangrenzende locatie te verplaatsen.

Met de kaart Poor Unfortunate Souls kun je alle Heroes naar een aangrenzende ontgrendelde locatie verplaatsen.

De Whirlpool-kaarten zijn de laatste kaarten in deze groep. Hiermee kun je een Hero naar elke vrije locatie op je bord verplaatsen.

2. Extra acties

Met de Grow Giant-kaart kan je voor 1 Power een extra actie uitvoeren tijdens je beurt van een aangrenzende locatie, zelfs als die locatie is vergrendeld. Een handige trucje waar je best wat voordeel uit kan halen.

3. Zoeken in je deck of aflegstapel

Er zijn meer kaarten in Ursula’s kaartspel waarmee je kaarten in je deck of aflegstapel kunt zoeken, dan de andere soorten kaarten. En daar is een goede reden voor, want je hebt de Trident, de Crown en een Binding Contract nodig om te winnen.

Met Divination zoek je in je deck naar een Binding Contract. Superhandig, maar het nadeel is dat alle kaarten die je daarvoor onthult moet afleggen. Zit daar de Crown of de Trident tussen, dan zal je de Opportunist-kaart moeten gebruiken om die Items terug te halen.

Arrogance is een Condition kaart. Je mag ze enkel spelen als een tegenstander in zijn of haar beurt een Hero met een kracht van 4 of meer verslaat. dit spelen zonder kracht- of actiekosten wanneer een andere speler een held met sterkte 4 of meer verslaat. Je mag dan drie kaarten trekken en moet vervolgens drie kaarten weggooien.

4. Verplaats de Lock token

Met de kaart Change Form kan je de Lock token verplaatsen tussen The Palace en Ursula’s Lair.

5. Binding Contracts

De Binding Contracts zijn de enige manier om helden uit je Realm te verwijderen, dus het is logisch dat er zes van deze in je kaartspel zitten.

Elk Binding Contract verslaat een Hero zodra deze naar de aangegeven locatie wordt verplaatst. Er zijn er telkens twee voor The Shore en Eric’s Ship, en ééntje voor The Palace en Ursula’s Lair.

Een goede combinatie met de Binding Contracts is de Cauldron Item-kaart. De Cauldron heeft een geactiveerde eigenschap waarmee je 2 Power krijgt voor elk Binding Contract in je Realm. Een goede manier om snel wat Power te verzamelen!

6. Interactie met de Fate Deck

De eerste kaart in deze groep is Trickery, een Condition kaart. Als een tegenstander op een moment in zijn of haar beurt 6 Power heeft, mag je de bovenste kaart van die speler zijn Fate Deck omdraaien en spelen.

Daarnaast heb je de unieke vaardigheid van de Crown.Hiermee kan je, zonder dat je daarvoor Power hoeft te betalen, de twee bovenste kaarten van jouw Fate Deck bekijken en al dan niet afleggen. Als je ze teruglegt mag je zelf de volgorde kiezen.

Belangrijke kaarten in het kaartspel van Ursula

Whirlpool

Er zijn drie Whirlpool-kaarten in de stapel van Ursula.

Het verplaatsen van een Hero naar eender welke ontgrendelde locatie is erg sterk. Als je eerst een Binding Contract op een Hero speelt en die Hero dan verplaatst met Whirlpool, is dit een zeer snelle manier om ze te verslaan.

Binding Contract voor Ursula’s Lair

Speel het groene Binding Contract op King Triton en verplaats hem naar Ursula’s Lair om hem te verslaan. Zo sla je twee vliegen in één klap: King Triton is verslagen en de Trident is precies waar je hem hebben wilt.

Trident en Crown

Je hebt beide kaarten in Ursula’s Lair nodig aan het begin van je beurt om te winnen. Doe er dus alles aan om ze zo vroeg mogelijk in het spel te vinden!

Als je ze vindt, speel dan de Trident naar Eric’s Ship en speel de Crown naar Ursula’s Lair om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan.

Divination en Opportunist combo

Gebruik Divination om door je kaartspel te zoeken om een ​​Binding Contract te vinden. Let daarbij op welke kaarten je onderweg moet afleggen. Het kan zijn dat je de Crown of de Trident moet afleggen. Gebruik vervolgens Opportunist om je aflegstapel te doorzoeken en ze terug naar je hand te brengen.

Poor Unfortunate Souls

Deze kaart is vrij goedkoop voor haar effect. Stel je voor dat je meerdere Heroes in je rijk hebt, elk met een Binding Contract. Het zou lang duren om elk van deze Heroes afzonderlijk te verplaatsen naar de locatie van het Binding Contract. Met Poor Unfortunate Souls kan je alle Heroes meteen naar een aangrenzende vrije locatie verplaatsen. Het is een redelijk niche effect, maar kan in de juiste situatie enorm krachtig zijn!

Het spelbord van Ursula

Aan het begin van het spel is The Palace vergrendeld. Terwijl je speelt, zal de Lock token verplaatsen tussen The Palace en Ursula’s Lair. Je zal dus steeds maar drie beschikbare locaties hebben. Welke locaties zijn het nuttigst?

Ursula’s Lair

Ursula’s Lair is een prima locatie. Je hebt hier een Play a Card-, Move-, Activate- en 1 Power-actie. Je zult er echter niet veel tijd doorbrengen.

Aan het begin van het spel wil je op een locatie zijn waar je kaarten kunt afleggen, zodat je de Crown en de Trident zo snel mogelijk vindt. Nadat je de Crown en de Trident in Ursula’s Lair hebt gekregen, doe je ze best op slot om te voorkomen dat Ariel ze van je afpakt.

Eric’s Ship

Eric’s Ship is een handige locatie aan het begin van het spel vanwege de Discard-actie. Je hebt hier ook een Fate-, Play a Card- en 1 Power-actie.

The Shore

The Shore zal doorheen het spel waarschijnlijk je meest bruikbare locatie zijn. Je hebt hier een Discard-actie en twee Play a Card acties, waarmee je dus razendsnel door je stapel kaarten kan gaan. Ideaal in je zoektocht naar de juiste kaarten. De vierde actie hier is de 3 Power-actie. 3 Power is een mooi aantal om te verzamelen en je zult het ook nodig hebben.

Het kaartspel van Ursula heeft maar één kaart die Power geeft: de Cauldron. Je zal de 3 Power-actie dus hard nodig hebben, want zowel de Crown als de Trident kosten 4 Power en het Binding Contract voor Triton kost ook nog eens 3 Power om te spelen.

The Palace

Er is hier een geweldige actie die je hard nodig zal hebben. De Move Hero-actie! Dus zelfs als je geen kaarten in je hand hebt die een Hero kunnen verplaatsen, kan je dat met deze actie nog steeds doen. De 2 power is ook altijd handig.

Je speelt dus best met The Palace vrij en Ursula’s Lair op slot.

Conclusie – Hoe win je als Ursula in Disney Villainous?

Hier zijn de beste tips om te winnen als Ursula in Disney Villainous:

  1. Aan het begin van het spel leg je kaarten af ​​en zoek je in je stapel naar de Crown en de Trident.
  2. Speel de Crown in Ursula’s Lair en vergrendel hem om hem tegen Ariel te beschermen.
  3. Speel King Triton op Eric’s Ship en speel het Ursula’s Lair Binding Contract op hem.
  4. Ontgrendel Ursula’s Lair en verplaats King Triton, de Trident wordt terug aan jou gegeven en jij wint aan het begin van je volgende beurt!

Vond je deze strategische gids voor Ursula nuttig? Bekijk dan zeker ook onze strategische gidsen voor Captain Hook, Jafar, Maleficent, Prince John en The Queen of Hearts!

Zin om je Disney Villainous spel een beetje te pimpen? Check deze coole upgrades op Etsy!