Hoe win je als Prince John in Disney Villainous?

Prins John is de schurk uit Disney’s Robin Hood die dol is op zijn juwelen en geld. Spelen als Prins John in het Disney Villainous bordspel is hetzelfde: je wilt zoveel mogelijk geld (Power tokens) verzamelen. Deze strategie-gids voor Prins John geeft je de beste tips waarmee je snel veel Power kunt verzamelen en het spel kunt winnen!

Prince John in Disney Villainous: een strategisch overzicht

Objective

“Start your turn with at least 20 power.”

‘Start your turn’ is hier belangrijk. Mensen kunnen je nog tegenhouden met Fate-acties voordat je wint.

The Jail

De locatie The Jail op het speelbord van Prins John heeft bovenaan geen acties. Dus als je een Hero naar The Jail verplaatst, zal die geen acties blokkeren. In plaats daarvan heeft The Jail drie acties onderaan.

Belangrijke kaarten

Er zijn enkele belangrijke kaarten in het kaartspel van Prins John die je helpen Power te verdienen van Heroes in je Realm.

Beautiful, Lovely Taxes

Deze kaart geeft je krijgt 1 Power voor elke Hero in je Realm.

Sheriff of Nottingham

Aan het begin van je beurt mag je de Sheriff van Nottingham verplaatsen en 1 Power ontvangen als er Heroes zijn op de nieuwe locatie.

Je kunt de Sheriff van Nottingham naar elk veld op het bord verplaatsen, niet alleen aangrenzende velden, wat hem nog nuttiger maakt.

Warrant

Een zeer handige kaart waarvan je meerdere exemplaren over je speelbord kan verspreiden. Elke keer dat een Hero op de locatie van Warrant wordt gespeeld, krijg je 2 Power.

Speciale Fate kaarten

Prince John heeft ook enkele speciale Fate kaarten.

Steal From The Rich

Met deze kaart kan je tegenstander 4 Power van je stelen en op een Hero bewaren. Wanneer je die Hero verslaat, krijg je die 4 Power terug.

Robin Hood

Als Robin Hood in je Realm is, krijg je elke keer 1 Power minder dan dat je normaal zou krijgen. Vervelende Robin Hood!

Little John

Als Little John wordt gespeeld, steelt hij 4 Power van je. De Power wordt op zijn kaart bewaard. Wanneer je Little John verslaat, krijg je die 4 Power terug.

De strategie om te winnen als Prince John in Disney Villainous

Negeer alle Heroes, behalve King Richard en Robin Hood

Alleen King Richard en Robin Hood hebben echt invloed op de mogelijkheid om Power te verzamelen. Versla ze dus zo snel mogelijk!

De rest van de Heroes zijn minder vervelend en het kan je meer kosten om ze te verslaan dan wat het je eigenlijk oplevert. Met je Warrants en Beautiful, Lovely Taxes verdien je zelfs Power aan de Heroes in je Realm.

Speel Sir Hiss en King Richard’s Crown in Friar Tuck’s Church

Met Sir Hiss heb je altijd toegang tot één van de twee bovenste acties van een locatie, zelfs wanneer er een Hero op de locatie ligt. King Richard’s Crown zal je enorm veel Power besparen bij het spelen van kaarten, wat je vooral zal doen in Friar Tuck’s Church omdat je daar twee Play a Card-acties hebt.

Gebruik je Allies verstandig

Probeer Heroes te verslaan met Bow and Arrows en Intimidation, zodat je je Allies niet verliest. Je hebt meerdere of versterkte Allies nodig om de sterkere Heroes – zoals Lady Kluck, Robin Hood en King Richard – te verslaan.

Denk altijd even na of het wel de moeite waard is

Het kan zijn dat het niet de moeite waard is om een Ally te spelen of een Hero te verslaan die 4 Power heeft gestolen. Als je extra moet betalen om een ​​andere Ally te spelen om een Hero te verslaan, zou je dan niet beter af zijn om gewoon naar The Jail te gaan en 3 Power te ontvangen?

De kaarten en het speelbord van Prince John in detail

Om te winnen als Prince John moet je natuurlijk je kaarten en de locaties op je speelbord kennen.

De kaarten van Prince John

Er zijn vijf soorten kaarten in het deck van Prince John.

1. Power ontvangen / Power kost verlagen

Veruit het grootste aantal kaarten in je deck zijn kaarten die je ofwel Power geven, ofwel ervoor zorgen dat je er minder van uitgeeft. Van deze kaarten zijn er acht die je volledig gratis kan spelen en vier die maar 1 Power kosten. Je zal je investering dus snel terugverdienen!

De duurste kaart in deze groep is de Sheriff van Nottingham. Hij is ook de enige Ally die je rechtstreeks Power kan geven. Je houdt hem dus best zolang mogelijk in leven.

2. Geen Ally afleggen bij een Vanquish-actie

De kaarten in deze groep zijn de Bow and Arrow en Intimidation. Bow and Arrow is een Item-kaart die een Ally +1 kracht geeft. Als je een Hero verslaat met die Ally leg je Bow and Arrow af in plaats van de Ally.

De andere kaart is Intimidation. Hiermee mag je een Vanquish-actie uitvoeren zonder dat je daarvoor een Ally moet afleggen. Zeer handig als je bijvoorbeeld meer Allies gebruikt om een sterkere Hero te verslaan!

3. Verplaats een Hero naar The Jail

De kaart waarmee je een Hero naar The Jail kunt verplaatsen, heet Imprison. Je hebt er 3 in je deck. Imprison kost jammer genoeg wél 2 Power om te spelen, maar je kan er Heroes mee weg halen van belangrijke acties op andere locaties, zoals Friar Tuck’s Church.

4. Allies met een effect

Prince John heeft verrassend veel Allies met een effect. Met de Wolf Archers kan je een Hero op een aangrenzende locatie verslaan. Nutsy en Trigger versterken andere Allies op hun locatie. Met Sir Hiss kan je één van de geblokkeerde acties op een locatie toch uitvoeren. En de Sheriff of Nothingham hebben we hierboven al besproken.

5. De standaard Ally zonder effect

Dit zijn je Rhino Guards. Ze kosten 3 Power om te spelen, maar ze met een kracht van 4 zijn ze je sterkste Allies.

Belangrijke kaarten van Prince John

Natuurlijk zijn alle kaarten in het spel van Prins John nuttig. Maar er zijn er een paar die je echt kunnen helpen om snel tot 20 Power te gaan.

Sir Hiss

Met Sir Hiss kun je een actie die door een Hero geblokkeerd wordt toch uitvoeren. Een handig effect omdat je met Prince John wilt dat er Heroes in je Realm liggen. Zo kan je de bovenste acties toch blijven uitvoeren.

Warrant

Plaats een Warrant in Sherwood Forest, Friar Tuck’s Church en Nottingham en je ontvangt 2 Power elke keer dat een Hero op deze locaties wordt gespeeld.

In The Jail hoef je geen Warrant te spelen, want voor je tegenstanders is het toch niet interessant om daar een Hero te leggen.

Sheriff of Nottingham

De enige Ally die Power kan verdienen en je dichter bij de overwinning kan brengen. De Sheriff van Nottingham kost 3 Power om te spelen, maar je kunt die terugverdienen omdat hij je 1 Power geeft als hij met zijn effect naar een locatie met één of meerdere Heroes gaat.

In combinatie met Bows and Arrows of Intimidation kan de Sheriff zelfs gebruikt worden in Vanquish-acties zonder dat je hem moet afleggen.

Beautiful, Lovely Taxes

Deze kaart kan heel sterk zijn. Ze kost niets om te spelen en geeft je 1 Power voor elke Hero in je Realm. Hoe meer Heroes er op je bord liggen, hoe meer Power je ontvangt!

Greed

Dit is een sterke Condition kaart. Wanneer een andere speler tijdens zijn of haar beurt 6 of meer Power heeft, kun je Greed gratis spelen en krijg je onmiddellijk 3 Power. Het geeft je snel wat extra Power en kan je zelfs helpen om van 17 naar 20 Power te gaan tijdens de beurt van een andere speler!

Het speelbord van Prince John

Alle locaties van Prince John zijn vanaf het begin van het spel open. Wat zijn de beste locaties om naartoe te gaan?

Sherwood Forest

Sherwood Forest is niet de beste locatie. Je kan hier eventueel aan het begin van het spel naartoe komen als de kaarten in je hand niet goed zijn, zodat je de Discard-actie kan doen. Maar de 1 Power- en Fate-acties zijn niet super.

Friar Tuck’s Church

Friar Tuck’s Church is een zeer interessante locatie. Hier heb je twee Play a Card-acties, een 2 Power-actie en een Move-actie. Allemaal heel handige dingen.

Nottingham

Nottingham is weer een minder nuttige locatie.

De Vanquish-actie kan handig zijn als je van een Hero af moet, maar de andere acties hier zijn allemaal middelmatig.

The Jail

The Jail is een speciale locatie, en waarschijnlijk één van je beste. Je kan hier alle Heroes opstapelen, zonder dat ze je acties blokkeren. Je hebt daarom drie acties onderaan: een 3 Power-, Play a Card- en Discard-actie. Allemaal heel interessante acties. The Jail zal mogelijk de locatie zijn die je tijdens het spel het vaakst bezoekt.

Conclusie – De strategie om te winnen als Prince John in Disney Villainous

Hier zijn de drie belangrijkste tips om te winnen als Prince John in Disney Villainous:

  1. Aan het begin van het spel kan je je Power best investeren, zodat je vanzelf veel Power terugkrijgt wanneer je tegenstanders Heroes spelen
  2. Weeg af of het de moeite waard is om een Hero te verslaan of niet. Ze kunnen je geld opleveren. King Richard en Robin Hood moet je echter altijd zo snel mogelijk verslaan
  3. Zorg ervoor dat je Allies de investering waard zijn en verspil ze niet aan nodeloze Vanquish-acties

Hopelijk helpt deze gids bij je volgende spelletje Disney Villainous als Prince John!

Vond je deze strategie-gids interessant? Bekijk dan ook zeker onze gidsen voor Captain Hook, Jafar, Maleficent, The Queen of Hearts, Scar, Ursula en Yzma.

Zin om je Disney Villainous spel een beetje te pimpen? Check deze coole upgrades op Etsy!