Hoe win je als Captain Hook in Disney Villainous?

Captain Hook is de flamboyante en humeurige schurk uit Disney’s Peter Pan. Hij is ook een personage dat je kunt spelen in het Disney Villainous-bordspel. Dit artikel gaat over de beste strategie voor Captain Hook in Disney Villainous.

Captain Hook in Disney Villainous: een strategisch overzicht

Objective

“Defeat Peter Pan at the Jolly Roger.”

Peter Pan

Peter Pan is een van de kaarten die je nodig hebt om het spel te winnen. Wanneer hij wordt onthuld, moet hij worden gespeeld in Hangman’s Tree, zelfs als deze vergrendeld is.

Never Land Map

Hangman’s Tree kan je ontgrendelen door de Never Land Map te spelen. Je zal dit sowieso moeten doen, want anders kan je Peter Pan niet naar de Jolly Roger verplaatsen.

Manipuleer je Fate Deck

Peter Pan is natuurlijk een kaart in je Fate Deck. Gelukkig heb je kaarten waarmee je zelf je Fate Deck kunt manipuleren, zoals Worthy opponent, Give Them A Scare en Obsession. Maar het gaat natuurlijk nog sneller als je er voor kan zorgen dat andere spelers hun Fate-acties tegen je gebruiken.

Extra Acties

Captain Hook heeft enkele Item-kaarten die een extra actie aan een locatie kunnen toevoegen. Cannon voegt een Vanquish-actie toe, Hook’s Case voegt een 1 Power-actie toe en Ingenious Device voegt de Move a Hero-actie toe.

Wanneer je een van deze kaarten op een locatie speelt en Captain Hook zich op die locatie bevindt, kan je zowel de acties op je speelbord als op die kaart uitvoeren.

Strategische tips om te winnen als Captain Hook in Disney Villainous

Je eerste taak is het vinden van de Never Land Map en Peter Pan

Dit zijn de twee kaarten die je moet vinden om te winnen. Aan het begin van het spel zou je je moeten concentreren op het spelen van kaarten waarmee je Peter Pan kan vinden.

Daarnaast moet je kaarten afleggen zodat je de Never Land Map kan trekken. Gebruik dus je Discard-acties om alles af te leggen dat niet Give Them A Scare of Worthy Opponent is.

Obsession is de andere kaart waarmee je een Hero uit je Fate-deck kunt spelen, maar dit is een Condition-kaart, die alleen kan worden gespeeld wanneer een tegenstander een Hero met een kracht van 4 of meer verslaat. Het is onwaarschijnlijk dat dit heel vroeg in het spel gebeurt, dus kan je deze kaart aan het begin van het spel best nog afleggen.

Bereid je op tijd voor om Peter Pan te verslaan

Peter Pan is erg sterk. Hij heeft een kracht van 8. Aangezien je sterkste Ally een kracht van 4 heeft, zal je sowieso meerdere (versterkte) Allies nodig hebben om hem te kunnen verslaan. Zorg er dus voor dat je op tijd begint met het voorbereiden van je piraten.

Houdt 4 Power in reserve

De Never Land Map kost 4 Power om te spelen en je wilt hem natuurlijk spelen zodra je hem hebt om de Hangman’s Tree te ontgrendelen.

Speel Smee bij de Jolly Roger

Wanneer Smee bij de Jolly Roger is, krijgt hij +2 kracht, waardoor hij een bondgenoot met een kracht van 4 wordt. Daarmee ben je al halverwege voor het verslaan van Peter Pan met zijn kracht van 8.

De kaarten en het speelbord van Captain Hook in detail

De kaarten van Captain Hook

Captain Hook heeft zes soorten kaarten:

1. Standaard Ally

Captain Hook heeft twee Allies zonder bijkomend effect: de Swashbuckler en de Pirate Brute.

Je hebt Allies nodig om Peter Pan te verslaan, dus een standaard Ally spelen tijdens je beurt is zeker geen slechte zet.

2. Extra actie

Captain Hook heeft enkele Item-kaarten die een extra actie aan een locatie kunnen toevoegen. Cannon voegt een Vanquish-actie toe, Hook’s Case voegt een 1 Power-actie toe en Ingenious Device voegt de Move a Hero-actie toe.

Het beste is nog dat deze acties niet geblokkeerd kunnen worden door Heroes!

3. Allies versterken

In deze groep zitten de kaarten die je Allies versterken. Met zo’n sterke aartsvijand zal je deze hard nodig hebben!

Ten eerste heb je de Cutlass Item-kaart, die versterkt een Ally met +2 kracht.

Ten tweede is er de Effect-kaart Aye, Aye, Sir!, die een verplaatst naar een aangrenzende locatie en hem ook versterkt met +2 kracht.

Ten slotte heb je ook nog Smee, die zijn eigen kracht verhoogt met +2 als hij bij de Jolly Roger is.

4. Interactie met je Fate Deck

Je moet Peter Pan verslaan om te winnen, maar eerst moet je hem natuurlijk naar je speelbord zien te krijgen.

Worthy Opponent kan je daarbij helpen. Deze kaart geeft je 2 Power en je mag kaarten van je Fate Deck omdraaien totdat je een Hero tegenkomt en deze spelen. De andere leg je af. Op die manier vergroot je de kans dat je Peter Pan kan spelen!

Give Them A Scare is de andere mogelijkheid om lotkaarten te onthullen. Hiermee kun je naar de bovenste twee kaarten van je Fate deck kijken en ze ofwel afleggen (als ze geen Peter Pan zijn) of ze weer bovenaan leggen in de volgorde die jij kiest(ideaal is Peter Pan bovenaan!).

De laatste kaart in deze groep is Obsession. Het is een Condition-kaart, die alleen kan worden gespeeld als een tegenstander een Hero met een kracht van 4 of meer verslaat. Met Obsession draai je kaarten van je Fate Deck om totdat je een Hero tegenkomt. Die Hero mag je spelen of afleggen. De andere kaarten die je op deze manier omdraaide leg je ook af.

5. Speel een Item of Ally zonder daarvoor te betalen

De kaarten in deze groep geven je de mogelijkheid om een andere kaart uit je hand te spelen, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Cunning is een Condition-kaart waarmee je gratis een Ally kunt spelen wanneer een tegenstander een Ally met een kracht van 4 of meer heeft.

De Never Land Map is belangrijk om de Hangman’s Tree te ontgrendelen. Maar daarna heb je ze eigenlijk niet meer nodig. Ze heeft echter wél nog een handige eigenschap: je kan de Never Land Map namelijk afleggen om een ander Item uit je hand te spelen, zonder daarvoor te moeten betalen!

6. Allies met een effect

Met de Boarding Party Ally kan je een Hero op een aangrenzende locatie te verslaan.

Mr. Starkey is nog een Ally met een effect. Wanneer je Mr. Starkey speelt, kun je een Hero van zijn locatie naar een aangrenzende ontgrendelde locatie verplaatsen.

Smee is ook een Ally met een effect, maar die hebben we hierboven al besproken.

Belangrijke kaarten in je deck

Never Land Map

Je hebt deze kaart nodig om Hangman’s Tree te ontgrendelen, zodat je Peter Pan naar de Jolly Roger kunt verplaatsen, hem kunt verslaan en kunt winnen.

Ingenious Device

Van alle Item-kaarten die je een extra actie geven, is Ingenious Device veruit het handigst. Hiermee kun je een Hero verplaatsen.

Op het speelbord van Captain Hook is Hangman’s Tree de enige locatie met de Move a Hero-actie. Maar je kan natuurlijk geen twee beurten na elkaar op dezelfde locatie blijven.

Met het Ingenious Device Item kan je de Move a Hero-actie elke beurt uitvoeren. Je kan Peter Pan dus in drie beurten naar de Jolly Roger brengen in plaats van vijf. Dat kan het verschil zijn tussen winnen en verliezen!

Smee

Op het eerste gezicht ziet Smee er nogal zwak uit. Maar als hij bij de Jolly Roger is heeft hij een kracht van 4. Een sterke Ally aan een goedkoop prijsje.

Speel Smee voor de Jolly Roger en laat hem daar wachten op Peter Pan!

Worthy Opponent, Give Them A Scare and Obsession

Deze drie kaarten helpen je allemaal om je Fate Deck te doorzoeken en Peter Pan te vinden.

Deze kaarten worden belangrijker naarmate je meer games speelt. Je tegenstanders zullen doorhebben dat ze niet te veel Fate-acties tegen jou moeten gebruiken.

Als dat gebeurt, zijn deze kaarten je enige manier om Peter Pan te vinden.

Aye, Aye, Sir!

Dit kan de kaart zijn die de kracht van je Allies net genoeg verhoogt om Peter Pan te verslaan. Hiermee kun je een Ally naar een aangrenzende ontgrendelde locatie verplaatsen en hem vervolgens met +2 kracht versterken tot het einde van de beurt.

Het speelbord van Captain Hook

Aan het begin van het spel is Hangman’s Tree vergrendeld. Het wordt ontgrendeld wanneer je de Never Land Map vindt. Maar welke locaties zijn over het algemeen het nuttigste voor Captain Hook?

Jolly Roger

De Jolly Roger is de enige locatie met een Vanquish-actie, tenzij je het Cannon speelt dat je een Vanquish-actie geeft op de locatie waar het wordt gespeeld.

Het is belangrijk op te merken dat Captain Hook niet zelf bij de Jolly Roger hoeft te zijn om Peter Pan te verslaan en te winnen.

De Jolly Roger kan vroeg in het spel een nuttige locatie zijn vanwege de Discard-actie. Gebruik het om de kaarten te zoeken die je nodig hebt om Peter Pan en de Never Land Map te vinden.

Skull Rock

Skull Rock is een goede locatie. Je hebt er een Fate-, Discard-, Play a Card- en 1 Power-actie. Skull Rock zal doorheen het hele spel nuttig zijn.

Mermaid Lagoon

Dit wordt je op één na meest gebruikte locatie tijdens het spel.

Je hebt de 3 Power-actie hard nodig om al je Allies te kunnen betalen en de twee Play a Card-acties zijn natuurlijk ook heel goed. Het verplaatsen van een Ally of Item via de Move-actie kan handig zijn om te reageren op de Heroes die tegen je gespeeld worden.

Hangman’s Tree

Wanneer de Hangman’s Tree ontgrendeld is en Peter Pan op je speelbord ligt, zal je hier zo vaak mogelijk willen komen om de Move a Hero-actie uit te voeren.

Over het algemeen is dit een goede locatie voor de mid-game. De 2 Power and Play a Card-acties helpen je om Allies te spelen en versterken om Peter Pan te verslaan.

Conclusie – De beste tips om te winnen als Captain Hook in Disney Villainous

Volg dit stappenplan om te winnen als Captain Hook in Disney Villainous:

  1. Start het spel met naar Peter Pan en de Never Land Map te zoeken. Je hebt beide nodig om te winnen, dus dat is je prioriteit. Verzamel ondertussen ook wat Power terwijl je zoekt
  2. Speel daarna je Allies om je voor te bereiden op het verslaan van Peter Pan. Speel Smee bij de Jolly Roger
  3. Verplaats Peter Pan naar de Jolly Roger, versla hem en win!

Hopelijk helpt deze gids bij je volgende spelletje Disney Villainous als Captain Hook!

Vond je deze strategie-gids interessant? Bekijk dan ook zeker onze gidsen voor Jafar, Maleficent, Prince John, The Queen of Hearts, Scar, Ursula en Yzma.

Zin om je Disney Villainous spel een beetje te pimpen? Check deze coole upgrades op Etsy!