Hoe win je met The Queen of Hearts in Disney Villainous?

The Queen of Hearts is de slechterik uit Disney’s Alice in Wonderland. Haar manier van spelen in Disney Villainous is erg leuk. De beste strategie om te winnen? Die vind je in dit artikel!

Als Queen of Hearts concentreer je je op het spelen van een spelletje croquet en het maken van het winnende schot. Al de rest is gewoon afleiding. Off with their heads!

The Queen of Hearts: een strategisch overzicht

Objective

“Have a Wicket at each location and successfully take a shot.”

Als je dit objective de eerste keer leest snap je er natuurlijk niets van. Wat is een Wicket? En wat is een succesvol schot? Het draait natuurlijk allemaal rond de kaarten waarmee je speelt als The Queen of Hearts.

Kaarten die je nodig hebt om te winnen

Card Guards

Om te winnen als The Queen of Hearts moet je een Card Guard hebben op elke locatie van je speelbord. Bovendien moet je die Card Guards ook omgevormd hebben tot Wicket. 

Take the Shot

Deze kaart kan je enkel spelen als je een Wicket op elke locatie hebt. Er zitten drie exemplaren in je boek van 30 kaarten, en je hebt een beetje geluk nodig om je schot succesvol te maken.

Als je Take the Shot speelt, draai je de bovenste 5 kaarten van je boek om. Als de totale Power kost van deze kaarten minder is dan de kracht van je Wickets, is je schot succesvol en win je het spel!

Geactiveerde vaardigheden

Alle Card Guards van The Queen of Heart hebben een geactiveerde vaardigheid. Om die vaardigheid te activeren, moet je naar een locatie gaan met een Activate-actie en de bijbehorende Power kosten betalen. Elke Card Guard kost 1 Power om te transformeren naar een Wicket.

De enige andere kaart met een geactiveerde vaardigheid is Stopwatch. Stopwatch is een Item met een vaardigheid die niets kost om te activeren. De vaardigheid geeft je bovendien 1 Power Token per Card Guard op je speelbord. Een geweldige manier om snel Power Tokens te verdienen en bijvoorbeeld de 4 Power te betalen voor Take The Shot!

Heroes verkleinen

Met behulp van de kaarten Fury en Makes You Smaller kun je de Heroes die tegen je worden gespeeld verkleinen. Wanneer een Hero kleiner wordt, bedekt deze slechts één van de acties op de locatie. Bovendien kunnen de andere Heroes op die locatie de andere actie ook niet bedekken.

Heroes vergroten

De Fate kaart Makes You Larger vergroot een Hero. Wanneer een Hero groter wordt, wordt deze op zijn kant gedraaid om een derde actie te blokkeren, op de locatie ernaast. Je tegenstander mag kiezen welke extra actie bedekt wordt.

Strategie om te winnen als The Queen of Hearts in Disney Villainous

Hier zijn de beste tips om te winnen als de The Queen of Hearts.

Focus je op de Wickets en Take The Shot

Focus op het plaatsen van je Wickets. Dat is alles waar je je zorgen over hoeft te maken. Speel je Card Guards, zet je Wickets op een rij en Take The Shot.

Off with their heads! (of niet)

The Queen of Hearts heeft in het verhaal van Alice in Wonderland een zeer kort lontje. Maar jij kan je hoofd beter koel houden. 

Je bent tenslotte de koningin, deze Heroes staan ​​onder je en zijn je tijd niet waard. Ga gewoon door met Wickets plaatsen. Als een Hero in de weg ligt, overweeg dan om hem te verkleinen, zodat hij maar één actie blokkeert.

Gebruik je Power verstandig

Alle kaarten die je nodig hebt om het spel te winnen kosten Power.

Als je de kosten optelt voor het spelen van de Card Guards, ze te transformeren naar Wickets en dan Take The Shot te spelen, kom je al aan een kost van 12 power. Tel daarbij nog eens de kosten van andere kaarten die je moet spelen en je ziet dat The Queen of Hearts één van de duurdere Villains is. Ze is een koningin met een dure smaak.

De Stopwatch-kaart en de Very Merry Unbirthday-kaarten kunnen je helpen om in één beurt veel Power te verzamelen nadat je meerdere Allies of Wickets hebt. Zorg ervoor dat je ze op het juiste moment inzet!

Vermijd dat je de Wickets terug naar Card Guards moet transformeren

Als je éénmaal de kosten hebt betaald om een ​​Card Guard om te zetten in een Wicket, betaal dan niet om hem terug te veranderen in een Card Guard. Het kost je een Activate-actie en 1 Power, én je zou de Card Guard daarna toch weer terug moeten Transformeren!

Onthoud dat je ook meer dan één Wicket op een locatie kunt hebben.

Is er toch een Hero waar je vanaf moet zien te komen? Gebruik dan de Off With Your Head-kaarten of je Tweedle Dee and Tweedle Dum Ally.

Boost Tweedle Dee en Tweedle Dum met de Spears

Die Tweedle Dee and Tweedle Dum Ally heeft de unieke eigenschap dat je hem niet moet afleggen als je er een Hero mee verslaat. Met andere woorden: je kan Tweedle Dee and Tweedle Dum steeds blijven gebruiken om Heroes te verslaan. 

Het nadeel is dat deze Ally maar een kracht van 2 heeft. Geef ze daarom een boost met zoveel mogelijk van je Spear Item-kaarten om ze zo sterk mogelijk te maken en elke Hero te kunnen verslaan. Met 3 Spear-kaarten heb je zo een Ally met een kracht van 5 die je kan blijven inzetten!

De kaarten en het speelbord van The Queen of Hearts in detail

Om te winnen als The Queen of Hearts in Disney Villainous, is het natuurlijk belangrijk dat je haar kaarten kent en weet welke locaties op je speelbord de beste zijn.

De kaarten van The Queen of Hearts

Er zijn 7 soorten kaarten in het kaartspel van The Queen of Hearts:

1. Card Guards

De belangrijkste kaarten en onderdeel van “win condition”. Hiervan heb je er 8. Onthoud dat je er meer dan 1 per locatie mag hebben!

2. Power krijgen / Power kost verlagen

We hadden het er al over: The Queen of Hearts heeft een dure smaak. Je zal veel Power nodig hebben als je wil winnen, dus gebruik kaarten als Stop Watch, The King en Very Merry Unbirthday zo efficiënt mogelijk!

3. Take The Shot

Deze kaart is je finisher. Je hebt er 3 van in je boek van 30 kaarten, dus het kan interessant zijn om vroeg in het spel eentje af te leggen voor een relevantere kaart.

4. Heroes verkleinen

De Heroes verkleinen met Makes You Smaller zal één van de voornaamste manieren zijn waarop The Queen of Hearts zich verdedigt. Een verkleinde (“shrunk”) Hero blokkeert slechts één actie op de locatie waar die ligt. Het is een goede manier om je acties vrij te houden, zonder dat je daarvoor een Card Guard zou moeten opgeven.

5. Allies versterken

Deze groep bevat de 3 exemplaren van de Spear Item-kaart. Spear geeft +1 kracht aan de Ally waarop je het Item speelt. Zoals we al zeiden speel je de Spears dus best op Tweedle Dee and Tweedle Dum, en niet op je Card Guards. 

6. Heroes verslaan

Heroes verslaan zonder de Vanquish-actie doe je met de Off With Your Head! kaarten. Je hebt hier 3 exemplaren van en je kan ze gebruiken op minstens 4 van de 8 Heroes van je Fate Deck. Als je de Mad Hatter en March Hare in hun eentje kunt pakken, zijn het er zelfs 6 van de 8!

7. Tweedle Dee and Tweedle Dum

Dit is een super belangrijke kaart. Je hoeft deze Ally nooit af te leggen als je er een Hero mee verslaat. Verplaats hem gewoon van locatie naar locatie om al die vervelende Heroes weg te werken. Gebruik de Spear Item-kaarten op Tweedle Dee and Tweedle Dum voor een ijzersterke combo!

Het speelbord van The Queen of Hearts

Het speelbord van The Queen of Hearts heeft geen afgesloten locaties, dus je kan vanaf het begin al verplaatsen naar waar je wilt. Maar welke locatie is de beste?

Courtyard

Een heel nuttige locatie voor jou want hier heb je de Move-actie die je nodig hebt voor Tweedle Dee and Tweedle Dum. Je kan hier ook 2 Power Tokens verzamelen, een kaart spelen en kaarten afleggen.

Hedge Maze

De Hedge Maze is waarschijnlijk je beste locatie. Je kan hier alles doen wat je wil om het spel te winnen. Card Guards spelen, ze transformeren naar Wickets en Power Tokens verzamelen. Je mag hier 2 kaarten spelen in 1 beurt en je ontvangt 3 Power, wat genoeg is om 2 Card Guards in 1 beurt neer te leggen. Daarna kan je zelfs al 1 van je Card Guards transformeren naar een Wicket!

Tulgey Wood

Dit is de enige locatie met een Vanquish-actie, dus je zal hier wel af en toe moeten langskomen. Je kan hier echter geen Power verzamelen, dus kom enkel naar Tulgey Wood als je een bepaalde Hero per sé moet verslaan. 

White Rabbit’s House

Deze locatie is degelijk: je krijgt hier 1 Power, je kan hier kaarten afleggen, je kan een Card Guard activeren en je kan een Fate-actie doen. Maar toch het lijkt gewoon een slechtere versie van de Hedge Maze.

Je zal hier mogelijk wel naar toe moeten als de Activate-actie van de Hedge Maze geblokkeerd wordt door een Hero.

Conclusie – De beste tips om te winnen als The Queen of Hearts in Disney Villainous

Om te winnen als The Queen of Hearts in Disney Villainous moet je op de volgende 3 dingen focussen:

  1. Speel je Card Guards zodra je kan, maar gebruik ze NIET om Heroes te verslaan
  2. Verzamel zo veel mogelijk Power. Verander je Wickets niet terug in Card Guards
  3. Gebruik je Spears om Tweedle Dee and Tweedle Dum in een onverslaanbare Hero-killer te veranderen

Vond je deze strategie-gids interessant? Bekijk dan ook zeker onze gidsen voor Captain Hook, Jafar, Maleficent, Prince John, Scar, Ursula en Yzma.

Zin om je Disney Villainous spel een beetje te pimpen? Check deze coole upgrades op Etsy!