Hoe win je als Jafar in Disney Villainous?

Jafar is de alom bekende slechterik van de Disney film Aladdin, waarin hij met behulp van zijn krachtige magie de magische lamp zoekt om Genie op te roepen en allemachtig te worden.

Jafar in Disney Villainous speelt eigenlijk exact zoals hij in de film is. Je wilt de magische lamp bemachtigen, verslaat Heroes met je magische spreuken en probeert Genie te gebruiken voor je snode plannen.

Jafar in Disney Villainous: een strategisch overzicht

Objective

“Start your turn with the Magic Lamp at Sultan’s Palace and Genie under your control.”

De kaarten die je absoluut nodig hebt om te winnen

Je hebt drie cruciale kaarten nodig om te winnen als Jafar: de Scarab Pendant en de Magic Lamp.

Scarab Pendant

De Scarab Pendant opent de Cave of Wonders locatie. Daarnaast mag je hiermee ook een extra kaart nemen aan het einde van je beurt. Zeer handig om die andere cruciale twee kaarten te vinden in je boek.

Magic Lamp

De eerste van die andere twee cruciale kaarten is de Magic Lamp. Je mag dit Item enkel in de Cave of Wonders spelen. Zodra je de lamp speelt, mag je Genie zoeken in je Fate Deck en hem ook in de Cave of Wonders spelen.

Als je Genie al beheerst wanneer je de Magic Lamp speelt, wordt hij automatisch bevrijd en zal je hem nogmaals moeten hypnotiseren.

Hypnotize

De laatste cruciale kaart. Nadat je Genie hebt opgeroepen met de Magic Lamp zal je hem namelijk moeten hypnotiseren. Hypnotize kost echter evenveel Power als de kracht van de Hero die je wilt hypnotiseren. In het geval van Genie is dat dus 6 Power. Meer nog, als Genie op dezelfde locatie als de Magic Lamp is, krijgt hij +2 kracht en zal je Hypnotize spreuk zelfs 8 Power kosten!

Andere belangrijke kaarten

Scrying

Om te winnen met Jafar is het belangrijk om zo snel mogelijk door je boek kaarten te gaan om de Scarab Pendant en Magic Lamp Items te vinden. Daarvoor gebruik je de kaart Scrying. Het geeft je de mogelijkheid snel een Item of Ally te vinden en je zal Scrying dus vaak zo vroeg mogelijk in het spel willen spelen. Later in het spel, nadat je de Scarab Pendant en Magic Lamp al hebt gespeeld, kan je Scrying gebruiken om andere nuttige kaarten te zoeken, zoals Iago.

Iago

Iago is één van je beste Allies. Je kan hem gebruiken een Item op zijn locatie naar een aangrenzende locatie te brengen. Ideaal dus om de Magic Lamp zo snel mogelijk van de Cave of Wonders naar de Sultan’s Palace te verplaatsen. Het brengt je dichter bij de overwinning en je maakt Genie zwakker zodat je hem makkelijker kan hypnotiseren.

Snake Staff

De Snake Staff is erg nuttig omdat je specifiek naar de Hypnotize kaart kan zoeken. Als Jafar heb je geen sterke Allies, dus zal je bepaalde vervelende Heroes best hypnotiseren. Met de Snake Staff kan je jouw Hypnotize kaart zo vaak terughalen als je wil.

Strategie om te winnen als Jafar in Disney Villainous

Zorg dat je zo snel mogelijk door je boek kaarten gaat

Gebruik alle mogelijke manieren om je cruciale kaarten zo snel mogelijk te vinden. Als Jafar kan je pas echt aan de slag als je de Scarab Pendant en Magic Lamp gespeeld hebt.

Speel Iago altijd in de Cave of Wonders

Wacht met Iago te spelen tot je de Cave of Wonders hebt vrijgespeeld. Speel hem dan in de Cave of Wonders zodat je klaar bent om de Magic Lamp meteen richting de Sultan’s Palace te verplaatsen.

Zorg dat je Genie meteen kan hypnotiseren

Hou een Hypnotize kaart bij de hand voor wanneer Genie tevoorschijn komt. Probeer hem dan meteen te hypnotiseren voordat je tegenstanders hem sterker kunnen maken door middel van Fate kaarten.

Hypnotiseer enkel de vervelendste Heroes

Ik weet het. Het is verleidelijk om elke Hero te verslaan. Maar eerlijk gezegd zijn de Heroes meestal gewoon een afleiding. Er zijn echter wel een paar uitzonderingen:

  • Princess Jasmine zorgt ervoor dat je een kaart minder mag nemen aan het eind van je beurt. Het is net belangrijk dat jij snel door je deck gaat om bepaalde kaarten te vinden, dus je laat de prinses best niet te lang leven.
  • Carpet kan ook vervelend zijn, want zolang hij er is kan je Genie niet hypnotiseren.
  • Abu en Aladdin kunnen de Magic Lamp van je afpakken, dus die zal je ook moeten verslaan.
  • Onthoud dat je Allies niet van de sterksten zijn, dus als Jafar zal je de Heroes vooral met je magische spreuken moeten verslaan.

Zet je tegenstanders op het verkeerde been

Aan het begin van het spel ga je vooral kaarten afleggen, op zoek naar de Scarab Pendant en Magic Lamp. Het zal voor je onwetende tegenstanders dus lijken alsof je niet veel aan het doen bent. Laat ze dat maar denken, want hoe langer ze jou laten doen, hoe groter je kans om te winnen als je de kaarten uiteindelijk hebt!

De kaarten en het spelbord van Jafar in detail

Om je winstkansen te vergroten is het belangrijk om je kaarten en locaties op je spelbord goed te kennen.

De kaarten van Jafar

Een gedetailleerde blik op de kaarten van Jafar geeft ons een duidelijk beeld over hoe je het best met Jafar speelt.

Om te winnen moet je heel snel door het kaartspel komen om alle kaarten te vinden die je nodig hebt. Daarnaast moet je genoeg Power verzamelen om Genie te hypnotiseren. Laat je niet afleiden door Heroes die je gewoon in de weg lopen.

1. Heers over je speelbord

Je moet het speelbord zo manipuleren dat de Heroes, Items en Allies zich bevinden waar jij wilt, of ze verslaan met je spreuken. Doe geen moeite om de Heroes te verslaan via de Vanquish-actie, want je hebt niet veel Allies en degene die je hebt zijn niet al te sterk.

Gebruik daarom kaarten als A Snake, Am I? en Hypnotize om van de vervelendste Heroes af te komen. De Magic Lamp kan je verplaatsen met de hulp van Iago. Met de niche kaart Sorcerous Power kan je zowel een Hero als een Ally verplaatsen naar eender welke vrije locatie.

2. Kaarten zoeken, afleggen en uit je aflegstapel halen

Deze kaarten helpen je in je zoektocht naar de Scarab Pendant en de Magic Lamp. Met Scrying kan je heel snel door je boek kaarten gaan om de juiste Items te vinden. Met Gazeem en de Snake Staff kan je bepaalde kaarten terughalen uit je aflegstapel.

3. Versterk je Allies / Maak de Heroes zwakker

De Allies van Jafar zijn eerder zwak. Je zal ze dus moeten versterken met de Scimitar. Aan de andere kant kan je de Heroes zwakker maken met het Giant Hourglass.

4. Standaard Ally

Dit zijn je Palace Guards, Allies met een kracht van 2 zonder bijkomend effect.

Het speelbord van Jafar

Van de vier locaties op je speelbord is er eentje aan het begin gesloten. De Cave of Wonders wordt pas geopend als je de Scarab Pendant speelt.

Sultan’s Palace

De Sultan’s Palace is, zeker aan het begin van het spel, niet de meest interessante locatie. Je hebt hier Play a Card-, Activate-, Vanquish- en Fate-acties; niet meteen de beste opties als je snel bepaalde kaarten moet hebben.

Je zal echter wel naar de Sultan’s Palace willen komen als je je tegenstander met een Fate-actie wilt opzadelen of als je een bepaalde Hero, Abu of Aladdin, moet verslaan.

Streets of Agrabah

Deze locatie is de enige waar je aan het begin van het spel een Discard-actie hebt. Ze zal dus erg van pas komen in je zoektocht naar de Scarab Pendant en de Magic Lamp!

Daarnaast heb je hier ook een 1 Power-, Fate- en Play a Card-actie.

Oasis

De Oasis is ook een zeer nuttige locatie voordat je de Cave of Wonders hebt vrijgespeeld. Je hebt hier twee Play a Card-acties, dus kan je ook twee kaarten nemen aan het eind van je beurt. Daarnaast kan je hier 3 Power verzamelen en heb je een Activate-actie.

Cave of Wonders

Zodra je de Cave of Wonders vrijgespeeld hebt is deze locatie ideaal om de Magic Lamp te vinden. Je hebt hier je tweede Discard-actie, dus wissel gewoon af tussen de Cave of Wonders en Streets of Agrabah totdat je de Magic Lamp gevonden hebt!

Conclusie – De beste strategische tips voor Jafar in Disney Villainous

Dit zijn de drie belangrijkste tips om te winnen als Jafar in Disney Villainous:

  1. Zorg dat je zo snel mogelijk door je boek kaarten gaat totdat je de Scarab Pendant, de Magic Lamp en Hypnotize vindt
  2. Negeer de Heroes zo veel mogelijk
  3. Gebruik Iago om de Magic Lamp sneller richting de Sultan’s Palace te verplaatsen en Genie zwakker te maken

Vond je deze strategie-gids interessant? Bekijk dan ook zeker onze gidsen voor Captain Hook, Maleficent, Prince John, The Queen of Hearts, Scar, Ursula en Yzma.

Zin om je Disney Villainous spel een beetje te pimpen? Check deze coole upgrades op Etsy!